Meistä

Valokuvagalleria Hippolyte on nykytaiteen näyttelytila, jonka ohjelmisto painottuu valokuvataiteeseen ja sen laajennettuun kenttään. Gallerian yhteydessä on valokuvataidekirjoihin erikoistunut kirjakauppa. Taiteilijavetoista ja voittoa tavoittelematonta Hippolyteä ylläpitää Valokuvataiteilijoiden liitto ry.

Valokuvataiteilijoiden liitto vahvistaa suomalaisen valokuvataiteen ja taiteilijoiden asemaa ja arvostusta. Liittoon kuuluu valtaosa suomalaisista valokuvataiteilijoista. Suomalainen valokuvataide on tunnustetusti korkeatasoista, myös kansainvälisesti.

Valokuvataidetta voi ostaa Valokuvagalleria Hippolytestä, verkkomyyntikokoelmasta sekä liiton järjestämistä teosmyyntitapahtumista, kuten Art Fair Suomesta.

 

Art Fair Suomi on kansainvälinen joka toinen vuosi Helsingissä järjestettävä nykytaidefestivaali, joka kokoaa saman katon alle tuhat taideteosta performansseista valokuvaan, installaatioihin ja äänitaiteeseen.

Yhteystiedot

Yrjönkatu 8–10 sisäpiha, 00120 Helsinki
Näyttelyt avoinna ti–pe 12–17, la–su 12–16 (heinäkuussa ma–pe 12–17)
p. 09 612 3344, info [at] hippolyte.fi

Vapaa pääsy.

Saapuminen ja esteettömyys

Hippolyte sijaitsee aivan Helsingin ydinkeskustassa, idyllisellä sisäpihalla. Galleriassa on kaksi näyttelytilaa, kirjakauppa ja vastaanotto. Näyttelytiloista suurempaan on sisäpihalta pääosin esteetön kulku. Vastaanottoon on kulku neljän askelman porrastasanteen kautta. Galleriassa on pääosin esteetön wc.

Valokuvataiteilijoiden liiton toimisto sijaitsee gallerian toisessa kerroksessa. Tilaan on kulku vain portaita pitkin.

Tutustu yksityiskohtaisiin saapumis- ja esteettömyystietoihin tästä.

 

Henkilökunta

Toiminnanjohtaja Henna Harri
040 591 0770, henna.harri [at] hippolyte.fi

Hallituksen puheenjohtaja Joonas Ahlava
joonas.ahlava [at] hippolyte.fi

Näyttelykoordinaattori Petronella Grönroos, opintovapaalla
050 379 9036, petronella.gronroos [at] hippolyte.fi

Näyttelykoordinaattorin sijainen Darja Zaitsev, 1.10.2018–31.5.2020

050379 9036, darja.zaitsev [at] hippolyte.fi

Järjestöassistentti Anna Airaksinen (la, su)
09 612 3344

Kuvat: Neo Aarnikotka

Tiedottaminen valokuvataiteilijoille

Liiton jäsentiedotteeseen voi toimittaa apurahoja, residenssejä, työtilaisuuksia, näyttelyhakuja yms. koskevia ilmoituksia osoitteeseen jasentiedote [at] hippolyte.fi. Jäsentiedote ilmestyy joka toinen torstai.