VTL30: Kesäolohuone

Hippolyte Studio

Valokuvataiteilijoiden liitto täyttää 30 vuotta. Vuodesta 1988 toiminut valokuvataiteilijoiden etujärjestö ei olisi mitään ilman 412 jäsentään, eikä vuodesta 1978 toiminutta Valokuvagalleria Hippolyteä. Alkuvuosina liiton merkitys oli valokuvan vakiinnuttamisessa tasaveroiseksi kuvataiteen ilmaisumuodoksi, ja nykyisin liitto ja sen ylläpitämä Hippolyte, tunnetaan korkeatasoisen valokuvataiteen monipuolisesta ja laajasta esittelystä osana nykytaidetta. Juhlanäyttelyssä jäsenet ja galleria ovat molemmat läsnä, sillä liiton jäsenistön teoksista kerättyä koostetta ja valokuvataidekirjoja vuosien varrelta voi keskittyä katselemaan ja lukemaan Hippolyten Studioon luodussa ’kesäolohuoneessa’.

Valokuvataiteilijoiden liiton jäseniä pyydettiin keväällä ehdottamaan teoksia liiton ja Mustan Taiteen syksyllä 2018 yhdessä juhlavuoden kunniaksi julkaisemaan kirjaan, sekä samalla tähän näyttelyyn. Kuvien tuli olla tuoreita, viimeisen viiden vuoden sisällä syntyneitä valokuvateoksia. Ehdotuksia kirjaan tuli kaikkiaan 143 jäsentaiteilijalta, yhteensä 522 kuvaa. Kaikki ehdotetut kuvat ovat nähtävillä kuvaesityksenä Hippolyte Studiossa.

Juhlakirja tulee esittelemään valokuvataidetta tässä hetkessä käsittelemällä valokuvan suhdetta tekijöihinsä, muuhun kuvataiteeseen sekä ympäröivään maailmaan ja sen ilmiöihin. Kirjan teemoja, valokuvaa osana nykytaidetta sekä kuvataiteilijan välinesuhdetta, lähestytään paitsi kuvien myös tekstin keinoin. Kuvien ohella kirjaan tulee neljä valokuvataiteen ajankohtaisia aiheita käsittelevää esseetä.

VTL30:
Kesäolohuone

28.6.–27.7.2018
Hippolyte Studio
Avoinna ma–pe 12–17, la–su kiinni

kuva: Sanni Seppo, Alexander, sarjasta Pieni paratiisi, 2017