Om oss

Fotogalleri Hippolyte är ett utställningsutrymme för samtidskonst, vars fokus baserar sig på fotokonst och det kringliggande fältet. I anslutning till galleriet finns en bokaffär specialiserad på fotoböcker. Hippolyte är konstnärsdrivet, ideellt och upprätthålls av Fotokonstnärernas förbund.

Fotokonstnärernas förbund främjar den finländska fotokonsten och stärker dess ställning. Till förbundet hör största delen av de finländska fotokonstnärerna. Den finländska fotokonsten är välkänd för sin goda kvalitet, även utomlands.

Fotokonst kan köpas i Hippolyte Galleriet, från webbutikens samlingar och på försäljningsevenemang som förbundet ordnar, t.ex. Art Fair Suomi.

Art Fair Suomi är en internationell festival för samtidskonst, som samlar tusen konstverk under samma tak, allt från performans till fotografi, installation och ljudkonst. Festivalen ordnas i Helsingfors vartannat år. Art Fair Suomi ordnas av Fotokonstnärernas förbund r.f. och Muu r.f.

Kontaktuppgifter

Georgsgatan 8-10 innergården, 00120 Helsingfors
Tel. 09 612 3344, info [at] hippolyte.fi
Utställningarna är öppna tis-fre kl. 12–17 och lö-sö kl. 12–16 (i juli mån-fre kl. 12–17)

Gratis inträde.

Ankomst och tillgänglighet

Hippolyte lokerar sig i centrum av Helsingfors, på en idyllisk innergård. I galleriet finns två utställningsrum, en bokbutik och reception. Till det större av gallerirummen finns en ingång utan trappa. Till receptionen kommer man via en trappa med fyra trappsteg. I galleriet finns en WC, som är huvudsakligen tillgänglig utan hinder.

Fotokonstnärernas förbunds kontor finns på galleriets andra våning. Till kontoret kommer man endast via trappor.

Bekanta dig med de detaljerade anvisningarna för ankomst och tillgänglighet här.

Personal

Verksamhetsledare Henna Harri
+358 40 591 0770, henna.harri [at] hippolyte.fi

Styrelseordförande Joonas Ahlava
joonas.ahlava [at] hippolyte.fi

Utställningskoordinator Petronella Grönroos
+358 50 379 9036, petronella.gronroos [at] hippolyte.fi

 

 

Organisationsassistent Lotta Raitanen (lö, sö)
09 612 3344, lotta.raitanen [at] hippolyte.fi

Bilder: Neo Aarnikotka

Information för fotokonstnärer

Till förbundets medlemsutskick kan man lämna in upplysningar gällande stipendier, residens, arbetstillfällen, utställningsansökan m.m: jasentiedote [at] hippolyte.fi

Medlemsutskicket skickas via e-post varannan torsdag.