Keskustelutilaisuus: Linssipohjaiset mediat ja maaginen realismi

Tervetuloa keskustelutilaisuuteen Valokuvagalleria Hippolyteen 20.1.2016 klo 17

Johanna Ketola keskustelee Veli Granön kanssa siitä kuinka linssipohjaiset mediat jäsentävät todellisuutta ja luovat merkityksiä. Keskustelussa sivutaan sellaisia aiheita kuten fantastinen, ikoninen, kuvan semiotiikka ja maailman hiljainen pinta. Keskustelun runkona toimii esillä oleva näyttely Laakso L447.

Facebook


8.–31.1.2016

Johanna Ketola
LAAKSO L447

Vuoden 2016 ensimmäisenä näyttelynä Hippolytessä avautuva Johanna Ketolan Laakso L447 on saanut nimensä teollisesti valmistetusta, synteettisestä maalista, jonka vihreän sävy valmistajan mukaan kuvastaa laaksoa. Se koostuu kaksiosaisesta videoteoksesta, valokuvista ja veistoksellisista elementeistä.

Laakso L447 on paikka, jossa luonnollinen, luonnoton ja niiden välimuodot sekoittuvat. Se pyrkii tarkastelemaan inhimillistä luontosuhdetta 2000-luvulla, erityisesti kulutustuotteina myytävien luonnon representaatioiden kautta. ”Työskentelyprosessini innoittajina ovat olleet erityisesti semiotiikka, globaali kulutuskulttuuri ja sen laajalle leviävä halpatuotanto, metsäluonto sekä haikurunot ja niiden tapa kuvailla maailmaa,” kertoo Johanna Ketola.

Teos puhuttelee katsojaa levollisen, mutta vieraantuneen aistikokemuksen kautta. Kyse ei ole fantasiasta, vaan todellisuuden erittelemisestä, jäsentämisestä ja uudelleenjärjestämisestä.

Johanna Ketola (s.1978) on kuvataiteilija, joka työskentelee valokuvan, videon ja installaation parissa. Ketola on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2013 ja opiskellut valokuvausta sekä Lahden Muotoiluinstituutissa että Gerrit Rietveld Academiessa Hollanissa. Ketola asuu ja työskentelee sekä Saksassa että Suomen maaseudulla ja esittänyt teoksiaan vuodesta 2003 alkaen Suomessa ja ulkomailla.

www.johannaketola.com

Laakso L447:n valmistumista ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus/Mediataide sekä Taiteen edistämiskeskus/Keski-Suomi.