Kaisa Karhu Self Adaptations

27.3.–26.4.2020

Valokuvagalleria Hippolyte

Kaisa Karhun teossarja Self Adaptations Valokuvagalleria Hippolytessä tutkii omakuvan, naiseuden ja maiseman välistä suhdetta. Karhun kiinnostus maisema-aiheeseen kumpuaa romantiikan ajan maalaustaiteesta ja ylevän käsitteestä, sekä naistaiteilijuuden ja maisemakuvauksen historiasta. Sarja jatkaa Karhun Tunteiden kasvio -teoskokonaisuuden teemaa naissukupuolen historiallisesta ja alisteisesta asemasta luontoaiheiden kuvaajana.

Karhun työskentelyn keskiössä on sarjallisuus, sekä hänen oman kehonsa käyttö performatiivisena teosmateriaalina. Toisin kuin yksittäinen kuva, sarja synnyttää käsityksen liikkeestä ja ajasta, ja kontrolloi katsomiskokemusta. Karhun kolmiosaiset valokuvasarjat ovat syntyneet pienten vartalon asentojen ja eleiden muutoksilla – maiseman tapahtumilla. Kuten 1700- ja 1800-luvun naistaiteilijoiden vähäeleisissä mutta vahvoissa omakuvissa, pieninkin ele voi olla vaikuttava.

Kaisa Karhu on helsinkiläinen valokuvataiteilija, jonka työskentely pohjautuu performatiivisen teon ja valokuvan yhdistämiseen. Henkilökohtaisten tapahtumien kautta Karhu pohtii usein teoksissaan naistaiteilijuutta sekä naissukupuolen alisteista asemaa. Karhu valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston valokuvataiteen koulutusohjelmasta keväällä 2017, ja on osallistunut useisiin yksityis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa.

 

Kaisa Karhu
Self Adaptations
Valokuvagalleria Hippolyte
27.3.–26.4.2020
Avoinna: ti-pe 12-17, la-su 12-16

kuva: Kaisa Karhu, Self-portrait variations I, detail, 2018