Haussa näyttelyaikoja Hippolyten uusissa tiloissa, näyttelyvalintaan kutsuttu osallistumaan kuraattori Anna Bitkina Pietarista

Valokuvataiteilijoiden Liiton ylläpitämä galleria muutti heinäkuussa 2012 Yrjönkatu 8-10:n sisäpihalle, Helsingissä. Aiemmin mm. Edison ja Diana -elokuvateattereina tunnetulla tilalla on ollut tärkeä merkitys yhtenä Helsingin vanhimmista elokuvateattereista. Tila on remontoitu näyttelytilaksi, joka soveltuu niin valokuvan kuin muunkin nykytaiteen esittämiselle.

Hippolyte jakautuu kahteen eri tilaan – suureen näyttelytilaan, Valokuvagalleria Hippolyteen (n. 72 m2) sekä pieneen näyttelytilaan Hippolyte Studioon (n. 13 m2). Suuri näyttelytila sijoittuu entiseen elokuvasaliin, joka on suuri n. 6 metriä korkea yhtenäinen tila. Entisen parvikatsomon alle erilliseksi tilakseen seinillä jaettu Hippolyte Studio on puolestaan matalampaa tilaa (n. 2,7 m). Kummassakaan näyttelytilassa ei ole ikkunoita.

Kumpikin tila soveltuu monenlaisten näyttelykokonaisuuksien esittämiseen. Molemmat haut ovat avoinna kaikille taiteilijoille ja nykytaiteen eri muodoille.

Näyttelyaikoja Valokuvagalleria Hippolyteen on haussa nyt 31.10.2012 saakka.

Suureen näyttelytilaan haetaan näyttelyitä ajalle elokuu-joulukuu 2013. Tämän haun yhteydessä Hippolyten näyttelytyöryhmä kutsuu toista kertaa vierailevan asiantuntijan osallistumaan näyttelyvalintoihin. Tällä halutaan avata valintaprosessia uusille keskusteluille ja näkökulmille.

Näyttelyiden valintaan osallistuu Pietarissa toimiva kuraattori Anna Bitkina. Lue lisää (englanniksi).

Hippolyte Studion seuraava näyttelyhaku päättyy puolestaan 30.11.2012, jolloin haettavissa on ajat huhti-heinäkuussa 2013.

Lue tarkemmat hakuohjeet osoitteessa:
https://www.hippolyte.fi/nayttelyhaku/

Lisätietoja:
Petronella Grönroos, näyttelykoordinaattori, Valokuvagalleria Hippolyte
+358 9 612 33 44, petronella.gronroos@hippolyte.fi