Hippolyte Korjaamon näyttelyt

Menneet näyttelyt

Hae näyttelyaikaa

Valokuvataiteilijoiden liitto aloitti vuoden 2020 alusta yhteistyön Kulttuuritehdas Korjaamon kanssa. Yhteistyö mahdollistaa molempia organisaatioita hyödyttävien tapahtumien ja sisältöjen tuottamisen sekä esittämisen uudessa kontekstissa ja tiloissa. Korjaamolla vierailee vuosittain runsaat 100 000 kävijää yleisö-, kulttuuri- ja yritystapahtumissa. Hippolyte Korjaamo jalkauttaa valokuvataiteilijoiden näyttelyt ja tuottamat sisällöt osaksi helsinkiläistä kulttuurikenttää entistä vahvemmin.

Hae näyttelyaikaa

Hippolyte Korjaamossa on neljä eri kokoista ripustusseinää osana Kulttuurikeskus Korjaamon aulatiloja ja ns. galleriakäytävää. Näyttelyt valitaan avoimen haun perusteella. Haku on avoinna Valokuvataiteilijoiden liiton jäsenille. Myös työryhmät ja kuraattorit voivat hakea valmiilla näyttelykonseptilla, mutta ainakin yhden työryhmän jäsenen tulee olla Valokuvataiteilijoiden liiton jäsen. Valokuvataiteella on näyttelyohjelmistossa tärkeä rooli, joten ehdotuksilta toivotaan yhteyttä valokuvaan tai valokuvan laajennettuun kenttään. Näyttelytila soveltuu parhaiten kaksiulotteisille taideteoksille, mutta tila on monimuotoinen ja sitä voi käyttää luovasti.

Hippolyte Korjaamon näyttelyhaku pähkinänkuoressa:

 • Näyttelyaikoja haetaan noin puoli vuotta (6kk) etukäteen
 • Haku kerran vuodessa 1.–31.5.
 • Hakemukset jätetään sähköisellä lomakkeella


Näyttelytilat ja -kaudet

Hippolyte Korjaamo sijaitsee Kulttuurikeskus Korjaamossa, Töölössä lähellä Kansallisoopperaa, osoitteessa Töölönkatu 51 a-b, 00250 Helsinki. Kulttuurikeskus Korjaamolla vierailee runsaat 100 000 kävijää vuosittain. Näyttelytila jakautuu neljään eri ripustusseinään, joiden ripustuskorkeudet ja leveydet vaihtelevat. Ns. galleriakäytävän seinät ovat n. 9,5m leveitä ja 5,3m korkeita. Aulan ripustusseinä on n. 6,45m leveä ja ripustuskorkeutta löytyy huonekaluista riippuen aina 2,5 metristä 1,5 metriin. Ravintolan ripustusseinän leveys on 7,5m ja 4,6 m korkea (huom! ks. elokuvateatterin hätäuloskäynnin sijainti kuvista ja pohjapiirroksesta). Näyttelytiloihin tulee luonnonvaloa aulatilan ikkunoista. Kaikki seinät on mahdollista valaista kiskoissa liikuteltavilla spottivalaisimilla. Tilassa ei ole jatkuvaa valvontaa.

Myös Korjaamon yleiset tilat soveltuvat yllättäviin ripustusratkaisuihin, ja näyttelytyöryhmä on avoin erilaisille ehdotuksille. Esimerkiksi vedosten ripustaminen magneeteilla toimii tilassa hyvin.

Näyttelyjakson pituus on n. 2 kuukautta, johon sisältyy myös ripustus-, purku- ja avajaispäivät. Avajaiset pidetään pääsääntöisesti näyttelyn ensimmäistä aukiolopäivää edeltävänä torstaina.

Vuoden 2021 näyttelyajat:

 • maalis-toukokuu 2021
 • syys-marraskuu 2021
 • marraskuu 2021 – tammikuu 2022


Hakemus ja tarvittavat liitteet

Näyttelyaikaa haetaan sähköisellä lomakkeella. Sähköisen lomakkeen liitteenä tulee olla tiivis ja vapaamuotoinen näyttelyhakemus yhtenä tiedostona, johon sisällytetään seuraavat osat:

 • näyttelysuunnitelma
 • ansioluettelo
 • näyttelykokonaisuutta mahdollisimman hyvin tukevat kuva- ja tekstinäytteet sekä kuvia aiemmasta tuotannosta

HUOM! Liite toimitetaan yhtenä tiedostona. Liitetiedoston enimmäiskoko on 5500 KB.

Hakemustekstissä tulee avata ehdotetun näyttelyn suhdetta valokuvaan tai valokuvan laajennettuun kenttään, jos se ei ole ilmeinen. Lisäksi portfoliosta tulee käydä ilmi mahdollisuuksien mukaan suunnitteilla olevien teosten nimet, valmistumisvuodet, mitat, tekotapa ym. näyttelykokonaisuuden hahmottamista tukevia tietoja. Mikäli näyttelyehdotus sisältää liikkuvaa kuvaa, hakemuksen liitteeksi toivotaan linkki teosnäytteestä tai koko teoksesta. Teoksen tulee olla katseltavissa internetin kautta (esim. Vimeo, Youtube). Keskeneräisiä hakemuksia ei arvioida.


Hakemusten käsittely

Hakemukset käsittelee 3–5-jäseninen työryhmä, joka koostuu Valokuvataiteilijoiden liiton jäsenistä ja henkilökunnasta. Kaikille hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti työryhmän päätöksestä sähköpostitse tai tekstiviestitse elokuun loppuun mennessä.


Näyttelymaksu ja muut kustannukset

Näytteilleasettajalta ei peritä tilavuokraa tai näyttelymaksua. Näytteilleasettaja vastaa teosten ripustuksesta, kuljetuksesta, kuljetus- ja näyttelyvakuutuksesta, omista matkakuluista sekä mahdollisista laitteiden installointiin liittyvistä kustannuksista ja teknisestä tuesta.


Palvelut

Hippolyte Korjaamo huolehtii näyttelyihin liittyvistä järjestelykuluista, mutta siihen eivät sisälly kutsukorttien painatus- ja postituskulut tai AV-laitteisto.  Valokuvataiteilijoiden liitto perii teosmyynneistä ja näyttelyn oheismateriaalien myynnistä välitysprovisiota 25 % arvonlisäverottomasta myyntihinnasta. Hippolyte Korjaamon yleiset näyttelykäytännöt täällä.

Näyttelysopimukseen sisältyvät seuraavat palvelut:

 • näyttelytekstin ja teosluettelon oikoluku yhdessä näytteilleasettajan kanssa sekä käännöstyöt englanniksi
 • lehdistötiedotteen ja sähköisen kutsun lähettäminen Hippolyten tiedotuslistoille
 • tiedottaminen Hippolyten ja Kulttuurikeskus Korjaamon verkkosivuilla, erillisissä tapahtumakalentereissa ja sosiaalisessa mediassa
 • avajaisten järjestely ja tarjoilu (alkoholiton)

 

Kuvia Hippolyte Korjaamon tiloista:

 

Hippolyte Korjaamon 3D-malli (lataa tiedosto klikkaamalla kuvaa (Blender v. 2.8)):

Hippolyte Korjaamon pohjapiirros (ripustusseinät merkattu punaisella):

Lisätietoja:

Näyttelykoordinaattori Petronella Grönroos
050 379 9036, petronella.gronroos [at] hippolyte.fi