Hippolyte Korjaamon näyttelyt

 • Lasse Lecklin Musta aukko 27.11.–16.1.2022

 • Eeva-Mari Haikala 21.1.–13.3.2022

 • Menneet näyttelyt

  Hae näyttelyaikaa

  Valokuvataiteilijoiden liitto aloitti vuoden 2020 alusta yhteistyön Kulttuuritehdas Korjaamon kanssa. Yhteistyö mahdollistaa molempia organisaatioita hyödyttävien tapahtumien ja sisältöjen tuottamisen sekä esittämisen uudessa kontekstissa ja tiloissa. Korjaamolla vierailee normaalitilanteessa vuosittain runsaat 100 000 kävijää yleisö-, kulttuuri- ja yritystapahtumissa. Hippolyte Korjaamo jalkauttaa valokuvataiteilijoiden näyttelyt ja tuottamat sisällöt osaksi helsinkiläistä kulttuurikenttää entistä vahvemmin.

  Hae näyttelyaikaa

  Hippolyte Korjaamon näyttelyt valitaan avoimen haun perusteella, joka on avoinna Valokuvataiteilijoiden liiton jäsenille. Myös työryhmät ja kuraattorit voivat hakea valmiilla näyttelykonseptilla, mutta ainakin yhden työryhmän jäsenen tulee olla Valokuvataiteilijoiden liiton jäsen.

  Hippolyte Korjaamossa on neljä eri kokoista ripustusseinää osana Kulttuurikeskus Korjaamon aulatiloja ja ns. galleriakäytävää. Valokuvataiteella on näyttelyohjelmistossa tärkeä rooli, joten ehdotuksilta toivotaan selkeää yhteyttä valokuvaan tai valokuvan laajennettuun kenttään. Näyttelytila soveltuu parhaiten kaksiulotteisille taideteoksille. Elokuvateatteritoiminnan vuoksi Korjaamolla ei ole mahdollista esittää teoksia joihin sisältyy ääntä. Tilassa ei ole valvontaa.

  Hippolyte Korjaamon näyttelyhaku pähkinänkuoressa:

  • Näyttelyaikoja haetaan noin 1/2 – 1 vuotta aiemmin
  • Haku kerran vuodessa keväällä, yleensä 1.–31.5.
  • Hakemukset jätetään sähköisellä lomakkeella


  Näyttelytilat ja -kaudet

  Hippolyte Korjaamo sijaitsee Kulttuurikeskus Korjaamossa, Töölössä lähellä Kansallisoopperaa, osoitteessa Töölönkatu 51 a-b, 00250 Helsinki. Näyttelytila jakautuu neljään eri ripustusseinään, joiden ripustuskorkeudet ja leveydet vaihtelevat. Ns. galleriakäytävän seinät ovat n. 9,5m leveitä ja 5,3m korkeita. Aulan ripustusseinä on n. 6,45m leveä ja ripustuskorkeutta löytyy huonekaluista riippuen aina 2,5 metristä 1,5 metriin. Ravintolan ripustusseinän leveys on 7,5m ja 4,6 m korkea (huom! ks. elokuvateatterin hätäuloskäynnin sijainti kuvista ja pohjapiirroksesta). Näyttelytiloihin tulee luonnonvaloa aulatilan ikkunoista. Kaikki seinät on mahdollista valaista kiskoissa liikuteltavilla spottivalaisimilla. Tilassa ei ole valvontaa.

  Näyttelyjaksojen pituudet vaihtelevat 1-2 kuukauden välillä, johon sisältyy myös ripustus-, purku- ja avajaispäivät. Avajaiset pidetään pääsääntöisesti näyttelyn ensimmäistä aukiolopäivää edeltävänä torstaina.

  Vuoden 2022 näyttelyajat:

  • maalis-toukokuu 2022
  • touko-kesäkuu/heinä-elokuu 2022
  • elo-lokakuu 2022
  • loka-joulukuu 2022


  Hakemus ja tarvittavat liitteet

  Näyttelyaikaa haetaan sähköisellä lomakkeella. Sähköisen lomakkeen liitteenä tulee olla tiivis ja vapaamuotoinen näyttelyhakemus yhtenä tiedostona, johon sisällytetään seuraavat osat:

  • näyttelysuunnitelma
  • ansioluettelo
  • näyttelykokonaisuutta mahdollisimman hyvin tukevat kuva- ja tekstinäytteet sekä kuvia aiemmasta tuotannosta

  HUOM! Liite toimitetaan yhtenä tiedostona. Liitetiedoston enimmäiskoko on 5500 KB.

  Hakemustekstissä tulee avata ehdotetun näyttelyn suhdetta valokuvaan tai valokuvan laajennettuun kenttään, jos se ei ole ilmeinen. Lisäksi portfoliosta tulee käydä ilmi mahdollisuuksien mukaan suunnitteilla olevien teosten nimet, valmistumisvuodet, mitat, tekotapa ym. näyttelykokonaisuuden hahmottamista tukevia tietoja. Keskeneräisiä hakemuksia ei arvioida.


  Hakemusten käsittely

  Hakemukset käsittelee 3–5-jäseninen työryhmä, joka koostuu Valokuvataiteilijoiden liiton jäsenistä ja henkilökunnasta. Kaikille hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti työryhmän päätöksestä sähköpostitse elokuun loppuun mennessä.


  Näyttelymaksu ja muut kustannukset

  Näytteilleasettajalta ei peritä tilavuokraa tai näyttelymaksua. Näytteilleasettaja vastaa teosten tuotannosta, ripustuksesta, kuljetuksesta, kuljetus- ja näyttelyvakuutuksesta, omista matkakuluistaan sekä mahdollisista muista installointiin liittyvistä kustannuksista.


  Palvelut

  Hippolyte Korjaamo huolehtii näyttelyihin liittyvistä järjestelykuluista, mutta siihen eivät sisälly kutsukorttien painatus- ja postituskulut tai AV-laitteisto.  Valokuvataiteilijoiden liitto perii teosmyynneistä ja näyttelyn oheismateriaalien myynnistä välitysprovisiota 25 % arvonlisäverottomasta myyntihinnasta. Hippolyte Korjaamon yleiset näyttelykäytännöt täällä.

  Näyttelysopimukseen sisältyvät seuraavat palvelut:

  • näyttelytekstin ja teosluettelon oikoluku yhdessä näytteilleasettajan kanssa sekä käännöstyöt englanniksi
  • lehdistötiedotteen ja sähköisen kutsun lähettäminen Hippolyten tiedotuslistoille
  • tiedottaminen Hippolyten ja Kulttuurikeskus Korjaamon verkkosivuilla, erillisissä tapahtumakalentereissa ja sosiaalisessa mediassa
  • avajaisten järjestely ja tarjoilu (alkoholiton)

   

  Hakemuslomake

  Lue tällä sivulla kuvatut hakuohjeet tarkkaan ennen hakemuksen jättämistä. Täytä näyttelyhakemus TÄÄLLÄ.

   

  Kuvia Hippolyte Korjaamon tiloista:

   

  Hippolyte Korjaamon 3D-malli (lataa tiedosto klikkaamalla kuvaa (Blender v. 2.8)):

  Hippolyte Korjaamon pohjapiirros (ripustusseinät merkattu punaisella):

  Lisätietoja:

  Näyttelykoordinaattori Petronella Grönroos
  050 379 9036, petronella.gronroos [at] hippolyte.fi