Hippolyte Studio 9.11.-2.12.2012, Fredrik Weerasinghe: Natura Morte

(se nedan för svenska)

9.11.-2.12.2012

HIPPOLYTE STUDIO
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), 00120 Helsinki
+358 9 612 33 44, www.hippolyte.fi
Avoinna: ti-pe 12-17, la-su 12-16


Fredrik Weerasinghen työskentelyn kohteena on 1990-luvulta lähtien ollut alkuperältään keinotekoiset ja fiktiiviset maisemat sekä esineet. Hänen teoksissaan 1600-luvun ranskalaiset maisemat sekä piirrettyjen elokuvien taustat sulautuvat yhteen muuntuen korkeakulttuurin ja kitschin yhdistelmiksi. Hänen uusimmassa Natura Morte -sarjassaan on manipuloitu eläin – ja luontokuvaa. Tuloksena on hyvin tutunoloisia asetelmia, joissa tarkemmin katsoen on kuitenkin jotain luonnotonta.

Fredrik Weerasinghe on kotoisin Malmöstä, Ruotsista. Hän on opiskellut kuvaitaidetta, muotoilua, arkkitehtuuria ja valokuvausta Firenzessä, Roomassa ja Napolissa sekä New Yorkissa. Hän on valmistunut Chelsea College of Art and Designista (Postgraduate Diploma) ja Buam Shaw / Central Saint Martins College of Art and Designista (Master of Fine Arts) Lontoossa. Weerasinghe on tehnyt tilaustyönä teoksia Pfizerille, Emigrant Institutet:lle sekä Malmön kaupungille. Hänellä on ollut näyttelyitä Ruotsissa, Italiassa, Englannissa, Kreikassa ja Yhdysvalloissa.

Lisätietoja ja lehdistökuvia:
Petronella Grönroos, näyttelykoordinaattori / Valokuvagalleria Hippolyte, +358 9 612 33 44, petronella.gronroos@hippolyte.fi

Fredrik Weerasinghe, Natura Morte V, Gicléeprint, 2012

 

Fredrik Weerasinghe: Natura Morte

9.11.-2.12.2012

HIPPOLYTE STUDIO
Georgsgatan 8–10 (innergård), 00120 Helsingfors
+358 9 612 33 44, www.hippolyte.fi
Öppet: tis–fre 12–17, lör–sön 12–16

Sedan slutet av 90-talet har Fredrik arbetat med landskap och föremål som har ett fiktiv och artificiellt ursprung. Franska 1600-tals målningar och bakgrundslandskap från tecknade filmer bearbetades och omvandlades till en hybrid mellan högt ansedd konst och kitsch. I sitt senaste verk Natura Morte-sviten ser vi fotografier av riktiga djur och natur i dess naturliga miljö manipuleras till att bli en välbekant scenografi, som vid en ytterligare blick visar sig vara mer av en onaturlig karaktär.

Fredrik Weerasinghe föddes i Malmö och studerade under 90-talet konst, design, arkitektur och fotografi paå Studio Art Centers International i Florens, Konstakademin i Rom och Neapel och på The Art Students League i New York. Han gjorde sina examen vid Chelsea Collage of Art & Design (Post Graduate Diploma) 2001 och från Byam Shaw / Central Saint Martins College of Art & Design (Master of Fine Art) 2003 i London. Fredrik har gjort offentliga uppdrag foör Pfizer, Emigrantinstitutet och för Malmö Stad i Sverige och har ställt ut sina verk i konstgallerier och institutioner i Sverige, Italien, England, Grekland och USA.

För mera information och pressbilder:
Petronella Grönroos, utställningskordinator / Fotogalleri Hippolyte, +358 9 612 33 44, petronella.gronroos@hippolyte.fi