Art Fair Suomi 2012

 

Valokuvataiteilijoiden Liitto ry järjestää vuosittain yleisölle avoimen teosvälitystilaisuuden, joka sijoittuu syys- ja lokakuun taitteeseen. Art Fair Suomi (AFS) -tapahtumassa esitellään nykytaiteen uusia muotoja. Teosten laaja kirjo vaihtelee performansseista piirustuksiin, valokuvataiteeseen sekä video- ja tilainstallaatioihin.

Tapahtumaa on järjestetty yhteistyössä Muu ry:n kanssa vuodesta 2005. MUU ry ja Valokuvataiteilijoiden Liitto edustavat yhteensä lähes tuhatta suomalaisen nykytaiteen eturivin taiteilijaa.

………….

 

ART FAIR SUOMI 2012 – Suomen monimuotoisin nykytaiteen myyntinäyttely

Kaapelitehdas–Merikaapelihalli, Puristamo & Valssaamo

Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki

Avoinna: to-pe 11–19, la-su 11–17

Vapaa pääsy!

Art Fair Suomi ja Helsinki Design Week yhdistävät voimansa Kaapelitehtaalla 13.–16.9.2012 Co-Creating Cable Factory -tapahtumien sarjaksi.

Tänä vuonna Art Fair Suomi -tapahtuman käytössä on perinteisten Puristamon ja Valssaamon ohella myös Merikaapelihalli, jossa on samaan aikaan esillä Helsinki Design Weekin näytteilleasettajia. Näyttely aukeaa yleisölle 13.9.2012, jolloin on tarjolla vuoden jännittävin kokonaisuus nykytaiteen uusia muotoja kaikessa kirjossaan: performansseista piirustuksiin, valokuva- ja äänitaiteesta video- ja tilainstallaatioihin. Tarjolla on lähes 1 000 teosta noin 200:lta nykytaiteen eturivin taiteilijalta – kaikki niin nähtävissä kuin hankittavissakin.

Art Fair Suomi on vaikuttava näyttelykokonaisuus, jossa on tarjolla teoksia kaikista koko- ja hintaluokista. Näyttävien valokuva- ja videoteosten lisäksi valikoimissa on muun muassa kännykkävideoita, taidekirjoja, vedoksia ja suurikokoisia installaatioita. Kirjamyyntipisteestä voit hankkia esimerkiksi valokuvakirjoja, sarjakuvia sekä cd- ja dvd-levyjä. Äänitaidetta on kuultavissa ja myynnissä MUU for Ears -levysarjassa, jossa julkaistaan jo kymmenes kokoelma – tällä kertaa on vuorossa videoteosten soundtrack-kokonaisuus.

Tänä vuonna katsoja pääsee tutustumaan teoksiin erilaisten teemojen kautta. Ripustuksessa on rakennettu helposti lähestyttäviä teoskokonaisuuksia niin aihesisältöjen kuin visuaalistenkin oivallusten pohjalta. Näyttelyn ripustuksellisina teemoina ovat mm. koti, kantaaottavuus, mustavalkoinen ilmaisu ja värillinen ilottelu. Näyttelyn ripustuksesta vastaavat Pasi Rauhala (MUU ry) ja Pekka Niittyvirta (Valokuvataiteilijoiden Liitto ry).

AFS12-myyntinäyttelystä on mahdollista ostaa taideteoksia osamaksulla ja ilman korkoa. Ideoita ostamiseen löydät opastetuilta 5 teosta, jotka ostaisin -kierroksilta viikonloppuisin, joissa ”taidemaistiaisia” tarjoilevat eturivin taiteilijat ja kulttuurivaikuttajat. Myös paikalla olevat taiteilijat, AFS-taidetulkit ja ostoassistentit auttavat sinua löytämään kiinnostavia teoksia. Voit myös varata henkilökohtaisen tapaamisen ostoassistentin kanssa (yhteystiedot alla).

Helsinki Design Weekin ohjelmistoa ovat Co-Create with LEGO®: Workshop with Arkki, Co-Create with LEGO®: Open the Tower (KRADS, the, Why Factory, LEGO, Iceland Design Centre & Aalto Uni), Who Cares? – Design Cares (Aalto Uni. & Design Academy Eindhoven & Eindhoven Uni. of Technology), Berliner Zimmer (DMY Berlin & Atelier Haußmann), ID Berlin | Industrial Design Competence (International Design Center Berlin, Inserie, Projekt Zukunft), Silent Revolutions: Contemporary Design in Slovenia, ja 24 hours+ Taipei (Taipei City Government & Taiwan Design Center).

Tykkää meistä Facebookissa ja seuraa tapahtumaa!