Focus A-i-R / Linda Hoffvander

 

Focus A-i-R –residenssohjelma edistää linssipohjaista taidetta rakentamalla verkostoja taiteilijoille ja kulttuurituottajille Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. Focus A-i-R -ohjelman perustivat vuonna 2011: CFF – Centrum för fotografi (Ruotsi), FFF – Forbundet frie fotografer (Norja) ja Valokuvagalleria Hippolyte / Valokuvataiteilijoiden Liitto (Suomi). Ohjelma tarjoaa vuosittain kolmelle valokuvataiteilijalle, yhdelle jokaisesta ohjelmaan osallistuvasta maasta, kahden kuukauden residenssin vuorovuosina Helsingissä, Oslossa ja Tukholmassa.

Focus A-i-R –ohjelmaa tukevat: Pohjoismainen kulttuurirahasto, Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto. Linda Hofvander asuu Helsigissä ollessaan HIAP – Helsinki Artist-in-Residence Programmen Suomenlinnan studioilla.

Lisätietoa: www.focusair.info

Vuonna 2012 Linda Hofvander otti osaa Focus Astist-in-Residence ohjelmaan Helsingissa huhti–toukokuun 2012 ajan.

4.–27.5.2012
LINDA HOFVANDER
Accurately Apparent

https://www.hippolyte.fi/archive/studio/tiedote/2012/hofvander2012.html

Linda Hofvanderin kuvat kertovat valokuvauksen dokumentaarisista ja fiktiivisistä aineksista. Tuotannossaan hän on keskittynyt valokuvan todellisuusilluusioon ja siihen, miten hänen oma välineensä vaikuttaa tapaamme kokea ympäröivä maailma. Hofvander käsittelee valokuvan työskentelymetodia ja kuvantekemistä tieteellisellä tavalla, joka tuo esiin materiaalin taianomaisuuden. Valokuvallinen esittäminen ja tulkinta tihkuvat todellisuuteen ja tulevat osaksi sitä.

Hippolyte Studiossa nähdään osia Linda Hofvanderin sarjasta Esityksiä nimellä Accurately Apparent. Dokumenttina jostain, joka kerran on ollut kameran edessä, valokuva esittää jäljen katsojan tulkittavaksi. Kuvissa nähdyt asiat ovat samanaikaisesti yhtä paljon illuusiota kuin todellisuutta.

Linda Hofvander (s. 1978, Ruotsi) valmistui taiteen maisteriksi vuonna 2010 Göteborgin yliopiston valokuvataiteen osastolta. Hänellä on myös BA-tutkinto vuodelta 2006 London College of Communicationista lontoolaisesta University of Arts -yliopistosta. Hänen teoksiaan on nähty yksityisnäyttelyissä Göteborgissa, Malmössä ja Tukholmassa sekä ryhmänäyttelyissä mm. Hasselblad Centerissä ja Liljevalchsin sekä Göteborgin taidehalleissa.

www.lindahofvander.com