Suomi–Ranska -valokuvataiteilijoiden vaihto-ohjelma

Valokuvataiteilijoiden Liitto  on ollut vuodesta 2003 yhteistyökumppanina Pohjoinen valokuvakeskus ry:n koordinoimassa Suomi–Ranska -valokuvataiteilijoiden vaihto-ohjelmassa. Ohjelmassa on yksi suomalainen valokuvataiteilija työskennellyt vuosittain kuukauden ajan Ranskassa Rouenissa, Beauvois’ssa tai Pontault-Combault’issa ja yksi ranskalainen valokuvataiteilija Suomessa Oulussa, Turussa tai Helsingissä.

Muita ohjelman suomalaisia yhteistyökumppaneita ovat Valokuvakeskus Peri (Turku) ja Suomen Pariisin suurlähetystö. Ranskalaisina yhteistyökumppaneina ovat Pôle Image Haute-Normandien (Rouen), Centre Photographique d’Ile de France (Pontault-Combault) ja Association Diaphane (Beauvais) sekä Ranskan kulttuuri-instituutti .

Sarah Ritter (Ranska) osallistui Valokuvagalleria Hippolyten/Valokuvataiteilijoiden Liiton kutsumana Suomi–Ranska -valokuvataiteilijoiden vaihto-ohjelmaan Helsingissä 21.3.–28.4.2012. Ritter on ranskalainen valokuvataiteilija, joka on opiskellut myös filosofiaa. Hän on työskennellyt useissa eri taiteilijaresidensseissä Espanjassa, Ranskassa ja Vietnamissa. Sarah Ritterin teokset liikkuvat muoto- ja maisemakuvan reunamilla keskittyen enemmän asentoihin kuin kasvoihin ja maisemassa tilaan ja sen katveisiin.

Tiistaina 17.4.2012 Hippolytessä pidettiin keskustelutilaisuus Photography as Fiction. Valokuva fiktiona. Keskustelemassa olivat Sarah Ritter ja Ida Pimenoff. Samalla he jakoivat kokemuksiaan osallistumisestaan  vaihto-ohjelmaan, johon myös Pimenoff on osallistunut vuonna 2006.