Valokuvallisia todellisuuksia

KIRJANJULKISTAMINEN

Like ja Helsinki Photography Biennial julkaisee:

Valokuvallisia todellisuuksia

Keskiviikko 9.5.2012 klo 16
Suomen valokuvataiteen museo
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

Lundström, Jan-Erik (toim), Rajakari, Päivi (suomenkielinen toim): Valokuvallisia todellisuuksia

Kirja tarkastelee valokuvan peruskysymyksiä ja nykyvalokuvauksen käytäntöjä sekä osoittaa radikaalisti uusia tapoja ymmärtää ja katsoa kuvia. Kirjoituksissa käsitellään valokuvauksen taiteellisia, filosofisia ja yhteiskunnallisia kysymyksiä. Niissä pohditaan ajan, tilan ja muistin luonnetta sekä valokuvallisen esittämisen eri muotoja.

Kirjan kirjoittajat ovat tunnettuja taiteilijoita, kriitikoita, kuraattoreita ja tutkijoita muun muassa Belgiasta, Englannista, Espanjasta, Kolumbiasta, Norjasta, Ruotsista, Saksasta ja Suomesta: Francois Bucher, Stefanie Grebe, Emily Jane Major, Dawn M. Phillips, Damian Sutton, Johan Swinnen ja Richard Whitlock. Kirjan päätoimittaja on kansainvälisesti arvostettu valokuva-alan asiantuntija ja kuraattori Jan-Erik Lundström.