Keskustelutilaisuus 13.2.2013 klo 17: Elina Brotherus, Teemu Mäki, Jemima Repo & Tiina Rosenberg

VALOKUVAGALLERIA HIPPOLYTE
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), 00120 Helsinki, +358 9 612 33 44, www.hippolyte.fi

Keskustelutilaisuus keskiviikkona 13.2. klo 17:

Valokuvataiteilija Elina Brotherus, gender-tutkija Jemima Repo ja Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg keskustelevat Teemu Mäen kanssa Miten olla mies tai nainen? -näyttelyn teoksista ja teemoista.

Tervetuloa!

 

Keskustelijat:

Elina Brotherus on valokuva- ja videotaiteilija. Hänellä on MA-tutkinto valokuvataiteessa (Taideteollinen korkeakoulu, 2000) ja FM-tutkinto kemiassa (Helsingin yliopisto, 1997). Hän on ollut lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä vuodesta 1997 ja on julkaissut neljä monografiaa. Hän asuu ja työskentelee Suomessa ja Ranskassa.

Teemu Mäki on taiteilija, kuvataiteen tohtori ja kuvataiteen professori Aalto-yliopistossa. Hänen työtään on taiteen, politiikan ja filosofian parissa milloin milläkin välineellä toilailu. Puuhan tulokset ovat yleensä jonkin sortin kuvataidetta, teatteria, kirjallisuutta tai teoriaa. Taide on hänelle filosofian ja politiikan kokonaisvaltaisin ja joustavin muoto.

Jemima Repo on tutkijatohtori Helsingin yliopistossa. Hän on erikoistunut feministiseen politiikan tutkimukseen. Tutkimuksissaan Repo on tarttunut useaan aiheeseen mm. biopolitiikkaan, tasa-arvopolitiikkaan, poliittiseen väkivaltaan, populaarikulttuuriin ja ääriliikkeisiin.

Tiina Rosenberg on Taideyliopiston rehtori ja Taideneuvoston puheenjohtaja Helsingissä. Hän on myös teatteritieteen professori Tukholman yliopistossa ja on aikaisemmin toiminut sukupuolitutkimuksen professorina sekä Tukholman että Lundin yliopistoissa.