5.4.–28.4.2013, Hwanhee Kim, 3 : 2

Se nedan för svenska

HIPPOLYTE STUDIO
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), 00120 Helsinki, +358 9 612 33 44, www.hippolyte.fi

Avoinna: ti-pe 12-17, la-su 12-16

5.4.–28.4.2013
HWANHEE KIM
3 : 2

Hwanhee Kimin viimeaikainen työskentely on käsitellyt valokuvan fyysistä olomuotoa. Siinä valokuvia on manipuloitu keräämällä, leikkaamalla ja järjestämällä uudelleen.

Näyttelyn nimi 3 : 2 viittaa niin kinofilmin yksittäisen kuvan (36×24 mm), digitaalisen järjestelmäkameran valotuskennon ja tavanomaisen, niin sanotun kymppikoon valokuvan (10×15 cm) kuin postikorttienkin sivusuhteeseen.

Käyttämällä tällaista perusformaattia Kim tutkii kulutusvalokuville tyypillistä suorakaiteen muotoista pintaa. Valokuvan fyysisyys juontuu seuraavasta ajatuksesta: kehys on kuvan ruumis. Käsitys kehyksestä ei tarkoita vain kuvaa ympäröivän kehyksen muotoa vaan myös pintaa, joka vastaanottaa kuvan. Valokuvauksen viimeaikaisen, analogisesta digitaaliseen suuntautuneen muutoksen myötä, massatuotteistetun kulttuurimme valtavassa ja jokseenkin kaoottisessa kuvien virrassa, tämä ajatus yrittää uudelleensuunnata valokuvan ontologiaa.

Hippolyte Studiossa sarja valokuvaesineitä ja kuvasuhdepiirroksia tuodaan esille kuin ne olisivat arkeologisia löydöksiä. Tiiviissä ja intiimissä näyttelytilassa katsojat pääsevät tarkastelemaan läheltä valokuvia, jollaisia meillä kaikilla aikoinaan oli.

 

Vuonna 1980 Soulissa, Etelä-Koreassa, syntynyt Hwanhee Kim kirjoittaa parhaillaan pro gradu -tutkielmaansa valokuvauksesta Aalto-yliopistossa Helsingissä. Hän on valmistunut kuvataiteen kandidaatiksi ja maisteriksi Chelsea College of Art and Desingista Lontoossa vuosina 2000­–2004. Vuonna 2013 hänen töitään on esillä ainakin Gallery TAIKissa (Berliini), Valokuvakeskus Perissä (Turku) ja Hippolyte Studiossa (Helsinki).

credit photos

 

 

HIPPOLYTE STUDIO
Georgsgatan 8–10 (innergård), 00120 Helsingfors, +358 9 612 33 44, www.hippolyte.fi
Öppet: tis–fre 12–17, lör–sön 12–16

5.4.–28.4.2013
HWANHEE KIM
3 : 2

Hwanhee Kim arbetar med fotografiets fysiska form. I arbetsprocessen ingår ett manipulerande av verkliga fotografier genom att samla, skära och ordna om.

Utställningens titel 3 : 2 syftar på sidförhållandet hos en enskild bild i 35 mm film (36×24 mm), bildsensoren på en digital systemkamera, samt vanliga standard fotografier (10×15 cm) och vykort.

Genom att använda detta standardformat undersöker Kim bruksfotografiets typiska format, som vanligtvis är ett rektangulärt plan. Fotografiets fysikalitet härstammar från tanken att ramen är bildens kropp. I detta sammanhang avser tanken om ramen inte enbart formen på ramen som omger bilden, utan även planet som mottar bilden. Tanken strävar att omorientera fotografiets ontologi i det nyligen skedda skiftet från det analoga till det digitala, samt i det breda och oftast något kaotiska flödet av bilder i vår massproducerade kultur.

I Hippolyte Studio visas en serie av foto-objekt och olika sidförhållandeteckningar, som om de vore arkeologiska fynd. I det kompakta men intima utställningsrummet inbjuds betraktare att ta en närmare titt på den typen av fotografier som vi alla en gång hade.

 

Född 1980 i Seoul, Sydkorea, Hwanhee Kim skriver sin magisteravhandling i fotografi vid Aalto-universitet i Helsingfors. Hon har BA- och MA-examen i bildkonst från Chelsea College of Art and Design, London (2000–2004). År 2013 visas hennes verk vid Gallery TAIK i Berlin, Fotocentrum Peri i Åbo och Hippolyte Studio i Helsingfors.

 

folded02