Morten Torgersrud Helsingissä Focus AiR -residenssissä

Huhti-toukokuun ajan Valokuvagalleria Hippolyten ja HIAP:in isännöimänä Helsingissä vierailee norjalainen valokuvataiteilija Morten Torgersrud (s. 1971). Torgersrudin kiinnostus sijoittuu valokuvan ja tilan/paikan/maiseman väliseen suhteeseen, jota voisi kutsua myös valokuvauksen maantieteelliseksi logiikaksi. Erityisesti häntä kiehtovat Fennoskandian pohjoisimpien alueiden, Sápmin visuaaliset representaatiot: hänen töissään korostuvat etenkin pohjoisen maantieteen poliittis-taloudelliset rakenteet. Helsingissä Torgersrudin pääasiallinen tarkoitus on tutustua Suomen pohjoisimpiin alueisiin liittyviin projekteihin, mm. suomalaisten valokuvakirjojen traditiossa.

Hippolyte Studiossa järjestetään Torgersrudin näyttely 3.–26.5.2013.

Lue lisää Torgersrudin tuotannosta ja hänen viimeisimmästä näyttelystään:
http://www.kunstsenter.no/en/morten-torgersrud-a-neutral-flexible-structure

Focus AiR -residenssiohjelma on Valokuvagalleria Hippolyten / Valokuvataiteilijoiden Liiton aloite yhteistyössä Centrum för fotografin (Tukholma) ja Forbundet frie Fotograferin (Oslo) kanssa. Huhti-toukokuussa Focus AiRiin osallistuvat myös David Molander (SE) residenssissä Oslossa ja Harri Pälviranta (FI) residenssissä Tukholmassa.

www.focusair.info

 


Morten Torgersrudin otoksia Circulating Sites -sarjasta.