3.–26.10.2014 Anne Tamminen: Eläintarha III

Anne Tamminen

Eläintarhan visuaalinen ympäristö on keinotekoinen ja ristiriitainen. Eläimet asetellaan näytteille häkkeihin ja altaisiin, jotka etäisesti pyrkivät imitoimaan luontoa. Eläintarhojen arkkitehtuuri on kuitenkin usein näyttävää ja asetelmallista.

Anne Tamminen on kuvannut jo vuosia eläintarhojen lumoavaa ja karmivaa visuaalisuutta.

Näyttely koostuu viime vuosien aikana kuvatuista valokuvista, jotka ovat kaikki ensimmäistä kertaa esillä. Teknikka on pigmettivedos: osa kuvista on vedostettu ohuelle japanilaiselle Gampi-paperille, osa lumppupaperille.


Anne Tamminen
(s. 1973, Hämeenlinna) on toiminut kuvataiteilijana 1990-luvun lopulta lähtien. Tammisen teokset ovat voimakkaan visuaalisia ja käsittelevät luonnon ja kulttuurin kohtaamista. Taiteilijan tärkein työväline on valokuva, jota hän soveltaa eri tavoin: installaatiomuodossa, grafiikkana, liikkuvassa kuvassa sekä erilaisia vaihtoehtoisia materiaaleja hyödyntäen.

Tamminen on valmistunut mm. Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi, ja hänen teoksiaan on nähty viime vuosina mm. Kiasmassa, Mäntän kuvataideviikoilla sekä Galleria G:ssä. Tammisen teoksia on useissa julkisissa kokoelmissa.

Kuva: Anne Tamminen, Crowding, (2010–)2014.


3.–26. lokakuuta 2014

ANNE TAMMINEN
Eläintarha III

VALOKUVAGALLERIA HIPPOLYTE
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), 00120 Helsinki
09 612 33 44, www.hippolyte.fi
Ti–pe 12–17, la–su 12–16