Suomalaista valokuvataidetta Tallinnassa ja Frankfurtissa

Valokuvataiteilijoiden Liitto on tänä syksynä koonnut suomalaista valokuvakirjaa esittelevät näyttelyt kahteen kansainväliseen tapahtumaan, jotka tarjoavat alan vaikuttajille ja taiteelle myös muuta näkyvyyttä.

Tallinn Fotokuu -tapahtuman yhteydessä 3.–5.10.2014 järjestetään suomalaisten valokuvakirjojen myyntinäyttely. Paikalle on lauantaina 4. lokakuuta kutsuttu puhumaan Suomen valokuvataiteen museon intendentti Anna-Kaisa Rastenberger suomalaisesta valokuvataiteesta sekä Valokuvataiteilijoiden Liiton puheenjohtaja Ida Pimenoff suomalaisista valokuvakirjoista.

Kirjallisuuden vientiorganisaatio FILIn pyynnöstä liitto on koonnut Frankfurtin kirjamessuille 8.–12.10.2014 pienen, suomalaisia valokuvakirjoja esittelevän näyttelyn. Messujen teemamaa on Suomi. Näyttelytila on hallissa 4.1 standilla K51.

Frankfurtin kirjamessut ei ole ensi sijassa yleisö- vaan ammattilaistapahtuma, jonka keskeisiin kohderyhmiin kuuluvat kirjakauppojen sisäänostajat, museokirjakaupat ja taideopiskelijat. Yleisölle messut ovat avoinna lauantaista sunnuntaihin.

Samaan aikaan kirjamessujen kanssa Fotografie Forum Frankfurtissa on avoinna näyttely, jossa on esillä joukko suomalaisia valokuvataiteilijoita: Elina Brotherus, Ulla Jokisalo, Harri Pälviranta, Nelli Palomäki, Raakel Kuukka, Iiu Susiraja ja Santeri Tuori.

Lisää aiheesta:
http://www.2014.fotokuu.ee/en/
http://www.buchmesse.de/en/fbf/http://finnlandcool.fi/
http://www.fffrankfurt.org/e_index.html

 

Kirjakuljetus lähdössä Valokuvagalleria Hippolyteltä Frankfurtiin keskiviikkona 24.9.  Kuva: Katri Naukkarinen

Kirjakuljetus lähdössä Valokuvagalleria Hippolyteltä Frankfurtiin keskiviikkona 24.9.
Kuva: Katri Naukkarinen