8.10.2014 Keskustelutilaisuus: Valokuvan rooli maalausten taustalla

Keskustelutilaisuus Hippolytessä ke 8.10.2014 klo 17:

Valokuvan rooli maalausten taustalla
Keskustelijoina Anna-Kaisa Rastenberger Suomen valokuvataiteen museosta, Patrik Nyberg Nykytaiteen museo Kiasmasta sekä Kukka Paavilainen.

Tervetuloa!

Kukka Paavilaisen näyttelyssä Hippolytessä on ensimmäistä kertaa esillä myös taiteilijan ”alkukuvaksi” kutsuma valokuva. Hippolyten näyttelyn teosten lähtöaiheena on ollut valokuva vanhasta hirsisillasta. Vastavalossa sillan rakenteiden rajaama näkymä synnytti vaikutelman valkokankaasta pimeässä elokuvasalissa.

Koska Kukka Paavilainen ei luonnostele maalauksiaan, korostuu valokuvan rooli työhuoneella. Se on ainoa konkreettinen dokumentti ohikiitävästä, maalauksen kaltaisesta illuusiosta luonnon keskellä. Valokuva on kesältä 2014, samoin galleriassa esillä oleva videotallenne. Niiden avulla katsoja pääsee hiukan lähemmäksi alkuperäistä kokemusta, jossa veneellä lähestytään kohdetta. Valaistusolosuhteet ovat otolliset, tuuli on tyyni ja kuvajainen veden pinnalla täydellinen.

Keskustelutilaisuus järjestetään osana näyttelyä:
3.–26.10.2014
KUKKA PAAVILAINEN, Valkokangas

 

Kukka Paavilainen, Sumu, 2012


Valokuvagalleria Hippolyte

Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), 00120 Helsinki, +358 9 612 33 44, www.hippolyte.fi