Henna Harri aloittanut Valokuvataiteilijoiden liiton toiminnanjohtajana

VTL_HennaHarri_026Valokuvataiteilijoiden liittoon on valittu uusi toiminnanjohtaja. TaM Henna Harri on aloittanut työnsä liiton toimistossa Valokuvagalleria Hippolytessä toukokuun alussa.

Harrin kokemus kuvataiteen kentältä on monipuolinen. Uran varrelle mahtuvat kokemukset Lapin taidetoimikunnassa, Näyttelyvaihtokeskus FRAMEssa sekä residenssiorganisaatio HIAPissa. Hippolyteen Harri siirtyy Aalto-yliopiston kuratoinnin ja näyttelypedagogiikan CuMMA-pääaineesta, jossa hän toimi lehtorina vuodesta 2011.

On hykerryttävää tulla organisaatioon, joka on niin kiinni taiteen tuottamisen ja taiteilijuuden ytimessä kuin Valokuvataiteilijoiden liitto ja sen ylläpitämä Valokuvagalleria Hippolyte,” toteaa Henna Harri.

Taiteilijajärjestöjen toiminnan logiikka lähtee taiteen ja taiteilijan työn merkittävyydestä, ja osin myös sen merkillisyydestä, yhteiskunnassa. Ilman järjestöjen taiteellista ja tuotannollista panosta suomalainen kuvataiteen kenttä olisi huomattavasti köyhempi.

Uusi toiminnanjohtaja saapuu liittoon hetkellä, jolloin käynnissä olevassa Taiteesta toimeentuloa -hankkeessa pohditaan muun muassa taiteellisen työn edellytyksiä tänä päivänä sekä erilaisten yleisöjen tavoittamista. Työn alla on myös muita hankkeita ja tapahtumia, kuten vuoden 2017 Art Fair Suomi, jota Valokuvataiteilijoiden liitto organisoi yhdessä Muu ry:n kanssa.

Yhteystiedot

(kuva: Sara Ahde)