Eturivin valokuvataiteilijoita SuomiAreenan aikana Porissa

dav

Tänä kesänä Valokuvataiteilijoiden liitto jalkauttaa valokuvataidetta Porin suurten kesätapahtumien keskelle. Valokuvataiteen huipuista koottu myyntinäyttely on avoinna 11.-17.7.2016 SuomiAreenan ja Pori Jazzin aikaan. Myyntinäyttely ”Vapaus” rakennetaan keskeiselle paikalle Antinkatu 6:ssa, ja pop up -galleriatila sijaitsee vastapäätä SuomiAreenan ja Pori Jazzin yhteistä tapahtumalavaa.

Valokuvataiteilijoiden liiton järjestämän myyntinäyttelyn kokoaa kuraattori Laura Köönikkä (Finnish Art Agency), joka on aiemmin toiminut myös Porin taidemuseon näyttelyamanuenssina.

Oli ilo tulla kutsutuksi kuraattorin roolissa mukaan Valokuvataiteilijoiden liiton kesänäyttelyyn. Vapaus -teema kokoaa yhteen suomalaisia eturivin valokuvaajia, joiden teoksia harvoin nähdään samanaikaisesti esillä. Tervetuloa katsomaan upeaa valokuvanäyttelyä Porin ydinkeskustaan,” Köönikkä iloitsee!

Valokuvateoksia on mukana monipuolisesti Valokuvataiteilijoiden liiton jäseniltä. Teokset vaihtelevat niin kooltaan, tekniikoiltaan kuin hinnoiltaankin. Näyttelyvieras saa ostamansa teoksen seinältä halutessaan heti mukaansa!

Valokuvataiteilijoiden liitto pyrkii tarjoamaan jäsentaiteilijoilleen kasvavassa määrin tilaisuuksia saada teoksiaan paitsi esille myös myyntiin. Ja vastaavasti yleisölle mahdollisuuden kohdata suomalaista korkeatasoista valokuvataidetta. Jo 11. kertaa järjestettävään SuomiAreenaan odotetaan 60 000 kävijää yli 150 tilaisuuteen. Pori Jazzeilla vierailee vuosittain jopa 140 000 musiikinystävää.

Näyttelyä ja oheisohjelmaa tehdään yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskuksen ja Taiteen edistämiskeskuksen Porin sivutoimipisteen kanssa.

Lisätietoja
projektipäällikkö Anna Laamanen, anna.laamanen@hippolyte.fi, p. 045 304 5540

Valokuvataiteilijoiden liitossa on käynnissä Taiteesta toimeentuloa -hanke, minkä tavoitteena on parantaa taiteilijoiden toimeentuloa teosmyynnin ja työllistymistilaisuuksien kautta. Hanke on käynnistetty ja toteutetaan Koneen säätiön apurahalla, joka on myönnetty vuosille 2015-2016.