Art Fair Suomessa taiteilijan työ näkyy ja kuuluu

– Mukana jopa 300 koti- ja ulkomaista taiteilijaa teoksineen

Millaisia teemoja taiteilijat käsittelevät teoksissaan, ja millaisena tämä aika näyttäytyy heidän teostensa läpi katsottuna? Näihin kysymyksiin kannattaa tulla etsimään vastausta toukokuun lopulla nykytaidefestivaali Art Fair Suomesta. Festivaali esittelee massiivisen joukon nykytaiteen tekijöitä ja heidän noin 1000 teostaan Kaapelitehtaalla.

Kohtaamisia taiteen ja taiteilijan kanssa ei voi välttää tämän kevään Art Fair Suomessa, joka järjestetään 25.-28.5.2017 Helsingissä. Esillä on pääasiassa valokuvataidetta, installaatioita, ääni- ja videotaidetta sekä performanssia yhteensä 200 Valokuvataiteilijoiden liiton ja Muu ry:n jäsentaiteilijalta. Heidän teoksensa ja näkemyksensä taiteen tekijöinä ovat rinnakkain festivaalilla esillä olevien 20 taiteilijavetoisen, koti- ja ulkomaisen gallerian taiteilijoiden ja teosten kanssa. Galleriavieraat esittelevät lähes 100 taiteilijan teoksia.

Art Fair Suomi 2017 on taiteilijoiden tuottaman yhteiskunnallisen sivistyspääoman runsaudensarvi. Teoksissa universaali ja paikallinen, henkilökohtainen ja yleinen, historia ja nykyhetki käyvät vuoropuhelua.

Taiteilijoiden on usein vaikea löytää luontevaa tapaa esittäytyä ostavalle yleisölle myynti mielessään, sillä konventionaaliset näyttelytilat voivat etäännyttää oston ajatuksesta. Festivaali tarjoaa perinteidensä mukaisesti yleisölle mahdollisuuden nähdä ja hankkia ajankohtaista nykytaidetta. Samalla myös tapahtumallisuus, keskustelu ja kohtaamiset ovat vahvasti läsnä festivaalikokemuksessa.

Taiteilija Mari Hokkasen sanoin: “Vaikkei kävisikään gallerioissa normaalisti, niin Art Fair kannattaa mennä katsomaan. Siellä näkee niin paljon samalla kerralla eri ikäisten ja eri taustaisten tekijöiden töitä.” Taiteilijajärjestöjen jäsentaiteilijat ja galleriat löytyvät Art Fair Suomen nettisivuilta www.artfairsuomi.fi.

Lisätietoja:
Henna Harri, henna.harri@hippolyte.fi, +358 40 591 0770
Timo Soppela, director@muu.fi, +358 9 625 972

Valokuvataiteilija Mari Hokkanen rakentaa teoksiinsa lavastettuja maailmoja kierrätysmateriaaleista, ja Art Fair Suomeen Hokkaselta on tulossa teokset Manmade ja Tapio, jotka kertovat luonnon tilasta ja ihmisen suhteesta luontoon. Hän jättää kuviin katsojalle paljon vihjeitä tulkinnan mahdollisista suunnista.

Sirpa Päivinen työskentelee pääasiassa valokuvan ja videon keinoin,  ja teosten keskiössä on ympäristö ja länsimaisen elämäntavan turmelema ihminen. Hänen teoksensa Hotelli OnnenTähti on kuvattu Tuurin kyläkaupan Onnensviitissä. Päivinen kertoo: “Tää kyläkauppa on mulle tuttu lapsuudesta, jonne jo 70-luvulla tehtiin ostosmatkoja perheen kanssa. Hieman päälle 10-vuotiaana ostin sieltä kahvilusikat, joilla jo omassa mielessäni rakensin omaa kotia ja itsenäistymistä.”

Brittiläinen Paper Gallery tuo festivaalille kuvataiteilija Vincent Jamesin. Yhteistyö Helsingin kaupungin Eläintarhan huvilan kanssa antaa Jamesille mahdollisuuden viettää Helsingissä kuukauden ennen festivaalia ja sinä aikana hän työskentelee uuden animaatioinstallaation parissa. Hänen uusi festivaalilla esillä oleva, Kaapelitehtaan tiloihin animoitu teoksensa tulee kommentoimaan talon historiaa suomalaisen teollisuuden tyyssijana.

Kuvat:
Sirpa Päivinen, Hotelli OnnenTähti, 2015
Mari Hokkanen, Manmade, 2016
Vincent James, Flamin’ Nora (Still), 2015

 

ART FAIR SUOMI ‘17

25.5. – 28.5.2017 Kaapelitehdas
Merikaapelihalli | Puristamo | Valssaamo | MuuKaapeli

Art Fair Suomi on ainutlaatuinen kuvataiteen kohtaamispaikka yleisölle, taiteilijoille ja taiteen ammattilaisille. Se on kansainvälinen nykytaidefestivaali, joka koostuu nykytaiteen myyntinäyttelyistä sekä erilaisista kuvataiteen tapahtumista: keskusteluista, screeningeistä jne.

Valokuvataidetta | Mediataidetta | Videotaidetta | Installaatioita | Performansseja | Äänitaidetta | Maalauksia | Veistoksia

www.artfairsuomi.fi