24.8.2017 Lukuperformanssi ”Kundi kesätukkainen”

kundi kestatukkainen_taiteiden yo

Taiteiden yönä, torstaina 24.8. kuvataiteilija Maarit Mustonen lukee kannesta kanteen Tuija Lehtisen nuortenromaanin Kundi kesätukkainen (Otava, 1996). Romaanin päähenkilö on samanniminen kuin kirjan lukija, Maarit Mustonen. Kirjailija Tuija Lehtinen alustaa lukuperformanssin. Lukuperformanssin kesto on kokonaisuudessaan arviolta 12 tuntia, aamukymmenestä iltakymmeneen. (Huom, lukuperformanssissa tauot klo 13–14 ja 18–19.)

Mitä sinä tiedät suuresta maailmasta, Maarit? – äiti

Kirjan päähenkilö on 16-vuotias Maarit Mustonen, joka muuttaa pikkukaupungista Helsinkiin opiskelemaan ilmaisutaidon lukioon. Maarit haaveilee kirjailijan urasta, sekä pojasta, jonka kuva on tatuoitunut hänen mieleensä risteilylaivan kannella. Romaanin tapahtumat sijoittuvat 90-luvun Helsinkiin, missä Maarit oppii luovan työn haasteista, ihmissuhteista sekä itsenäistymisestä.

Otava on julkaissut kirjasta lisäpainoksen, johon kuvataiteilija Mustonen on suunnitellut uuden kannen. Kirjaa on myynnissä Galleria Hippolytella ja mm. Otavan kirjakaupassa (Uudenmaankatu 10, Helsinki).

Teos on osa Mustosen näyttelyä ”Kuka”, joka pohjautuu yhdeksän Maarit Mustosen ryhmätapaamiseen. Näyttely on esillä Hippolyte Studiossa 4.–27.8.2017. Lue lisää näyttelystä.

Löydät tapahtuman myös Juhlaviikkojen ohjelmasta.