Uusia jäsenpalveluita liitossa!

Valokuvataiteilijoiden liitossa tehdään syksyn aikana muutamia tervetulleita uudistuksia. Taiteesta toimeentuloa -hankkeen aikana on havaittu tarve tuoda valokuvataiteilijoiden työskentelyä ja teoksia yleisön saavutettavaksi jäsentyneemmin. Hankkeessa on suunniteltu ja kehitetty työkaluja mm. liiton teosvälitykseen ja yleisötyöhön, ja tähän liittyen liiton visuaalinen ilme ja verkkosivut uudistetaan.

Liiton ja Valokuvagalleria Hippolyten uuden ilmeen suunnittelee graafikko Jaakko Suomalainen, ja se ulottuu painetuista materiaaleista verkkosivuihin. Uusien verkkosivujen yhteyteen saadaan sekä digitaalinen myyntikokoelma että oma sivu jäsenistölle, josta löytyy kootusti liittotietoutta. Myyntikokoelmassa esitellään valokuvataiteen sisältöjä, tekijöitä ja tekniikoita monipuolisesti ja yleisöystävällisesti.

Ensimmäinen myyntikokoelma julkaistaan verkossa loppuvuodesta ja tarkoituksena on kuratoida jatkossa 2-3 teoskokonaisuutta vuosittain. Kuhunkin teemalliseen kokoelmaan valitaan 10-20 teosta noin viideltä taiteilijalta. Kuratoinnissa hyödynnetään liiton henkilökunnan ja hallituksen osaamista sekä ulkopuolisia kuraattoreita. Tavoitteena on eri kokoelmissa esitellä laajasti liiton monipuolista jäsenistöä. Digitaalisen myyntikokoelman etu on, että teosten ei tarvitse olla valmiiksi vedostettuja, vaan ne voidaan tuottaa vasta kun teokselle on löytynyt ostaja.

Uusien verkkosivujen jäsenlistalle kerätään enemmän tietoa kuin aiemmin ja jäsenistö pääsee kuvailemaan itse omaa työskentelyään niin sanallisesti kuin kuvallisestikin. Uudistunut jäsenlistaus auttaa yleisöä löytämään kiinnostavia taiteilijoita ja tuo liiton jäsenistön paremmin esille.

Lisätietoja:

Taiteesta toimeentuloa -hankkeen projektipäällikkö Anna Laamanen, anna.laamanen@hippolyte.fi
Valokuvataiteilijoiden liiton toiminnanjohtaja Henna Harri, henna.harri@hippolyte.fi