Valokuvagalleria Hippolyten saavutettavuustiedot

Saapumisohjeet

Galleria sijaitsee Helsingissä osoitteessa Yrjönkatu 8-10, vuonna 1909 rakennetun kerrostalon sisäpihalla. Pihalle pääsee porttikäytävästä ja matkaa kadulta gallerian sisäänkäynnille on noin 20 metriä. Porttikäytävän puolivälissä vasemmalla on puomi, jonka oikealla puolella on 1,5 m leveä kulkuaukko.

Pääsisäänkäynti on pihan oikealla laidalla ja sinne johtaa kahteen suuntaan avautuva porrastasanne, jossa neljä askelmaa ylöspäin, lyhyt kaide vasemmalla. Portaiden yläpäässä oikealla on pariovi, jonka oikeanpuoleinen ovi on käytössä.

Portaaton sisäänkäynti

Portaaton sisäänkäynti on pääsisäänkäynnin vasemmalla puolella. Henkilökunta avaa pyynnöstä (puh 09 612 33 44) oven gallerian sisäpuolelta. Portaattoman sisäänkäynnin ovella on 4 cm korkea kynnys.

Portaaton käynti on ainoastaan isompaan galleriatilaan sekä wc-tiloihin. Hippolyte Studioon ja kirjakauppaan sekä vastaanottoon on käynti vain portaikon kautta, samoin toisessa kerroksessa olevaan Valokuvataiteilijoiden liiton toimistoon. Yläkertaan ei ole hissiä.

Gallerian sisätilat

Ulko-ovesta tullaan gallerian aulaan, joka on noin 6 metriä pitkä, kapeahko tila. Aulan päässä oikealla on vinottain vastaanottotiski. Näyttelytiloihin käännytään aulan perältä vasemmalle. Aulan päädyssä on myös käynti Valokuvataiteilijoiden liiton toimistoon johtavaan portaikkoon.

Näyttelytiloihin johtaa oviaukko, jossa on matala kynnys ja lyhyen tasanteen jälkeen kaksi porrasaskelmaa alas. Askelmien jälkeen on hieman alle 2 m pitkä tasanne, jonka vasemmalla puolella on ulkoneva taso näyttelymateriaaleja varten. Tasanteen oikealla puolella on avoin käynti Hippolyte Studioon. Studiohuoneen koko on n. 3 x 4 m.

Suureen galleriatilaan pääsee samalta tasanteelta astumalla kolme porrasaskelmaa alas. Portaissa ei ole kaidetta ja oikean puoleinen seinä loppuu ensimmäisen portaan jälkeen.

Galleriatila aukeaa portaikosta oikealle ja on 10 m pitkä ja 7 metriä leveä. Tilan takaseinän molemmin puolin on noin metrin levyinen syvennys. Vasemmalla olevan syvennyksen vieressä on hätäpoistumistie ja sen takana gallerian varastotiloja. Oikeanpuoleisesta syvennyksestä on kulku yleisön WC-tilaan, ovi vasemmalla.

WC-tila
WC on pääosin esteetön, mutta se on ohjeistuksia pienempi. Istuin on vasemmassa reunassa.