Vilma Pimenoff, Untitled #7, sarjasta 21st Century Still Life, 2015

Valokuvagalleria Hippolyteen voi nyt astua myös verkossa

Valokuvagalleria Hippolyte laajentaa näyttelytoimintaansa ja teosvälitystään verkkoon. Valokuvataiteilijoiden liiton jäsenten teoksia on nyt nähtävillä puolivuosittain vaihtuvina kokoelmanäyttelyinä. Myyntikokoelmien teokset voi ostaa suoraan verkosta.

”Haluamme edistää valokuvataiteen sisältöjen, taiteilijoiden ja teosten saavutettavuutta. Verkossa voimme esitellä valokuvataiteen sisältöjä ja teoksia teemallisesti aina tuoreesta näkökulmasta”, Valokuvataiteilijoiden liiton toiminnanjohtaja Henna Harri sanoo.

Myyntikokoelmat vaihtuvat kaksi kertaa vuodessa ja jokaisella on oma teemansa. Ensimmäisen Ilmestys-kokoelman kuratointi asettaa neljä kiinnostavaa ja ansioitunutta valokuvataiteilijaa uuteen valoon.

Kenneth Bamberg on rakentanut jääkiekkokorteista fantasiamaailman, jonka avulla voi palata kadotettuun aikaan. Maija Tammen luomat tähtitaivaat koostuvat äidinmaidosta ja siemennesteestä. Todellisuus saa näynkaltaisen olomuodon Ea Vaskon teoksissa, ja Vilma Pimenoffin asetelmat muistuttavat luonnon haavoittuvuudesta.

”Verkossa esillä oleva myyntikokoelma antaa taiteilijalle mahdollisuuden esitellä teoksiaan laajalle yleisölle, myös niille jotka eivät ehdi käymään gallerianäyttelyissä”, Vilma Pimenoff sanoo.

Lisäksi verkko tarjoaa taiteilijalle uusia toimeentulon mahdollisuuksia, sillä gallerianäyttelyt ovat taiteilijalle usein kalliita toteuttaa. Verkossa esillä olevat teokset ovat aineettomia kunnes ne ostetaan eikä taiteilijalle synny kustannuksia näyttelyyn osallistumisesta.

Ensimmäisen myyntikokoelman on kuratoinut Henna Paunu, joka työskentelee Espoon modernin taiteen museon kokoelmaintendenttinä.

”Kokonaisuuteen valitsemani taiteilijat kuvaavat vaikuttavia, erikoisia näkyjä tai asioita, jotka ovat usein jotain muuta kuin miltä aluksi näyttävät. Monissa kuvissa on leikillisyyttä, katoavaisuutta ja suoruutta. Ilmestys tai näky kestää vain hetken, se vangitsee ja jää mieleen”, Henna Paunu kertoo kokoelmasta.

Tutustu Ilmestykseen osoitteessa shop.hippolyte.fi

 

kuva: Vilma Pimenoff, Untitled #7 sarjasta 21st Century Still Life, 2015 (1100€)