Keskustelu 3.5.2018, ”Tehty, ei otettu”
Antti Nylén sekä Yehia Eweis, Tuukka Kaila, Raakel Kuukka & Sanni Seppo

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan kun kirjailija Antti Nylén ja valokuvataiteilijat Yehia EweisTuukka KailaRaakel Kuukka ja Sanni Seppo keskustelevat Hippolytessä torstaina 3.5. klo 17.

Keskustelun lähtökohtana toimii Antti Nylénin Manual -näyttelyä varten kirjoittama essee Tekemisen puolustus, jossa hän pohtii valokuvataiteiljan roolia, tekemisen ja ottamisen suhdetta. Tilaisuus on osa Hippolytessä juuri auennutta värivedostusosuuskunta Värinän näyttelyä.

Penelopeia käyttää lankoja, Shahrazad sanoja, mutta kummankin varsinainen elementti on aika. He viettävät taiteensa parissa aikaa; he eivät tee sitä aikansa kuluksi, vaan pikemminkin muuttavat aikaansa taiteeksi (ja elämäksi). Siksikin heitä kannattaa ajatella, kun pohditaan valokuvien tekemistä. Sillä juuri ajasta valokuvatkin tehdään – ja valosta – niin, todellakin: näin aineettomista asioista!

Ote Antti Nylénin esseestä Tekemisen puolustus.

Esseen sisältävä zine on ostettavissa Hippolytestä hintaan 2 €. Julkaisija Rooftop Press.

teos: Viivi Nieminen, Pallo, 2018 (kuva: Jenni Haili)