Kirjanjulkistus 16.8.2018: Appu Jasu, The Poetics of a Line

Appu Jasun ensimmäinen kirja, valokuvista ja tekstistä koostuva The Poetics of a Line julkaistaan elokuussa saksalaisen kustantamon Kerber Verlagin toimesta. Kirjan julkaisutilaisuudet järjestetään Helsingissä Valokuvagalleria Hippolytessä torstaina 16.8. klo 17.30–19 sekä myöhemmin Turussa.

Appu Jasun työskentelyssä henkilökohtainen ja teoria sulautuvat yhteen asettaen molemmat samojen sääntöjen alaisuuteen. The Poetics of a Line seuraa ajatusten kulkua taaksepäin kohti pienintä kahden pisteen välillä olevaa yhteyttä, ja lähestyy siten kaiken alkupistettä joka löytyy jatkuvasti uudestaan eri muodoissa eri paikoista – muodostaen näin ei historiaa vaan teorian.

Teos hahmottelee yhteyden ominaisuuksia ja mahdollisuuksia katsoakseen miten niiden kasaantuminen luo todellisuutta jossa elämme, sekä löytääkseen tuosta todellisuudesta yhä uusia värähteleviä alkuja. The Poetics of a Linen teksti on tiheää ja valokuvat avautuvat moniin suuntiin.

”Can there be a function that is not attached to any instance, and that way infiltrates everything? Or a form that lurks in the core and the veins but refuses to dictate any outcome – lending itself only to perpetual branching? The Poetics of a Line creates an abstract framework of the relationship between two objects that applies to to all situations and scales, from reflective perception to cultures. Though in the end everything always returns to the subjective experience, even that does not exist without the circumstances it needs to happen: relations.”

Kirjassa on 144 sivua ja 64 kuvaa, koko 19,6 x 12,6 cm.
Sen voi ostaa julkkareista 20 € hintaan.

Kirjan julkaisua ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Turun Taideyhdistys ry.