Vuoden valokuvataidekirja 2018 -palkinto jaetaan 10.10.2018 klo 18

Vuoden valokuvataidekirja 2018 -palkinto jaetaan kuvataiteilija Kati Rapian vetämän Hehkutus-klubin päätteeksi keskiviikkona 10.10.2018 klo 18 Suomen valokuvataiteen museolla. Valokuvataiteilijoiden liiton ja Suomen valokuvataiteen museon jo toiseen kertaan jakaman 10 000 euron palkinnon voittajasta päättää korkealaatuisista valokuvakirjoistaan tunnettu ruotsalainen valokuvaaja JH Engström. Palkinnon voittajalle luovuttavat Valokuvataiteilijoiden liiton toiminnanjohtaja Henna Harri ja Suomen valokuvataiteen museon johtaja Elina Heikka. Tilaisuus on kaikille avoin. 

Finalistit ovat: Kristoffer Albrecht: Domestica (Omakustanne, Opus-sarja, 2018), Johanna Bruun & Ida Enegren: OPEN On Thai Massage Windows in Finland (2018), Appu Jasu: The Poetics of a Line (Kerber Verlag, 2018), Ville Kumpulainen: Out of Sight (Hatje Cantz Verlag, 2017) ja Filippo Zambon: The Komi Diary (Lecturis, 2018).

Valintalautakuntaan kuuluivat valokuvaaja ja taiteen tohtori Taneli Eskola, Nykytaiteen museo Kiasman intendentti Kati Kivinen ja taiteilija Hertta Kiiski.

Raati toteaa: ”Valokuvakirjasta on tullut suosittu nuoren valokuvaajasukupolven ilmaisumuoto, mistä kertoo se, että finalisteista neljä on kirjan tekijöinä debytantteja. Finaaliin valittujen kirjojen sisällöllinen kirjo on laaja: Kirjojen joukosta löytyvät filosofinen valokuvaessee, henkilökohtainen matkakertomus, postdokumentaarinen haastattelukirja, muistamista pohtiva poeettinen teos sekä keskittyneeseen lähiympäristön havainnointiin perustuva monografia.”

Kirjoihin ja valokuvaajiin voi tutustua myöhemmin 25.–28.10. Helsingin Kirjamessuilla Valokuvataiteilijoiden liiton ja Suomen valokuvataiteen museon messuosastolla.Vuoden valokuvataidekirja -palkinnon päämääränä on kannustaa korkeatasoisten valokuvataidekirjojen tekemiseen sekä herättää yleistä kiinnostusta valokuvataidekirjoja kohtaan. Palkinto myönnetään suomalaiselle tai Suomessa asuvalle valokuvataiteilijalle välillä 1.8.2017–31.7.2018 ilmestyneestä valokuvataidekirjasta. Palkinto nostaa esiin kirjaa valokuvataiteen muotona, ja sen tavoitteena on aktivoida mediaa esittelemään ja arvioimaan valokuvataidekirjoja itsenäisinä taideteoksina.Tietoa Vuoden valokuvataidekirja -palkinnosta ks. www.photobookaward.fiLisätietoja:
Toiminnanjohtaja Henna Harri, Valokuvataiteilijoiden liitto
henna.harri@hippolyte.fi, p. 

040 591 0770