Vuoden valokuvataidekirjapalkinto 2018: Filippo Zambon – The Komi Diary

Valokuvataiteilijoiden liitto ry ja Suomen valokuvataiteen museo ovat antaneet Vuoden valokuvataidekirja 2018 -palkinnon Filippo Zambonin kirjalle The Komi Diary. Kirjan tekijälle myönnettävän palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

Palkinnosta päätti valokuvaaja J.H. Engström, jonka tuotantoa esitellään parhaillaan Suomen valokuvataiteen museossa. Engström kuvailee kirjaa: ”Kirjassaan Komi Diary Filippo Zambon katsoo asioita yhtä aikaa sekä sisältä että ulkoa. Valokuvaaja näkee asiat sekä sydämellään että järjellään – ennen kaikkea kuitenkin sydämellään.”

Palkinnon saaja julkistettiin keskiviikkona 10.10 klo 18–19.30 Suomen valokuvataiteen museolla järjestetyssä tilaisuudessa.

Komi Diary on valokuvaajan päiväkirjanomainen kuvatarina Pohjois-Venäjältä. Valokuvaaja on seurannut Syktyvkarin kaupungin ja sen asukkaiden arkea koostaen kaikesta kokemastaan soljuvan omaäänisen, lukijaa näpeissään pitävän kertomuksen.  Syktyvkar on Komin tasavallan pääkaupunki. Visuaalisesti harkittu kirja sisältää valokuvien lisäksi värikynien ja siveltimen jälkeä, mikä luo kirjaan elävän kollaasimaisen vaikutelman.

Vuoden valokuvataidekirja -palkinnon päämääränä on kannustaa korkeatasoisten valokuvataidekirjojen tekemiseen sekä herättää yleistä kiinnostusta valokuvataidekirjoja kohtaan. Palkinto myönnetään suomalaiselle tai Suomessa asuvalle valokuvataiteilijalle välillä 1.8.2017-31.7.2018 ilmestyneestä valokuvataidekirjasta. Palkinto nostaa esiin kirjaa valokuvataiteen muotona, ja sen tavoitteena on aktivoida mediaa esittelemään ja arvioimaan valokuvataidekirjoja itsenäisinä taideteoksina.

Kuvia: http://bit.ly/valokuvataidekirja2018

Kirjan tiedot:
Filippo Zambon: The Komi Diary.
Graafinen suunnittelu Filippo Zambon
Lecturis, 2018
978-94-6226-281-2