Kirjan julkistamistilaisuus pe 4.1. klo 17.30: Natalia Kopkina, Mame

Natalia Kopkinan valokuvataidekirja Mame (suom. Äidille) sisältää Kopkinan valokuvia ja Boris Fileikinin runoja.

Viimeistellessään valokuvasarjaansa vuonna 2015 Kopkina löysi isoisänsä jäämistöstä huolellisesti käsinkirjoitetun, yli sadan runon kirjasen, joka sisälsi harrastelijarunoilija Boris Fileikinin runoja. Pietarissa syntyneen Kopkinan isoisä ja Fileikin olivat tutustuneet Siperiassa vankileirin hiilikaivoksessa sodan aikana 1940-luvulla. Kopkina vaikuttui 1940-luvulta 1980-luvulle ajoittuvista, melankolisista runoista, jotka tuntuivat heijastavan samaa venäläistä sielua, jota hänkin käsittelee vanhempiensa ja isovanhempiensa kotiseuduilla Venäjällä ja Virossa vuosina 2006–2015 otetuissa kuvissaan. Tästä kehittyi ajatus yhdistää valokuvat ja Fileikinin runot, joita tämä ei saanut koskaan julkaistua.

Käsin sidottu kirja on venäjänkielinen ja sisältää englanninkielisen käännöksen erillisenä liitteenä. Kirja on julkaistu Taiteen edistämiskeskuksen valokuvateosten laatutuen ja Frame-säätiön projektiapurahan tuella. www.nataliakopkina.com

Natalia Kopkina: Mame
Julkistustilaisuus Valokuvagalleria Hippolytessä
4.1.2019 klo 17.30–19
Yrjönkatu 8-10 (sisäpiha), 00100 Helsinki
Tapahtuma Facebookissa.

kuvat:
Natalia Kopkina, Neilikat (Pietari 2007), sarjasta Motherland (2015)
Natalia Kopkina, Jouluyö (Pietari 2006), sarjasta Motherland (2015)
Natalia Kopkina; Päivä ja yö, päivä ja yö (Kuznetsovo 2007), sarjasta Motherland (2015)