Nordic Reachers -seminaari tuo pohjoismaisia valokuvataiteen organisaatioita Helsinkiin

Valokuvataiteilijoiden liitto järjestää Helsingissä 21.–22.1.2019 kaksipäiväisen Nordic Reachers -seminaarin, joka kokoaa useita pohjoismaisia valokuvataiteeseen keskittyviä organisaatioita pohtimaan yhdessä alan toiminnan rakenteita ja käytäntöjä. Erityisesti keskitytään erilaisiin taidealan tuotantoihin, kuten festivaaleihin, ja organisaatioiden yleisösuhteeseen.

Seminaarissa oman näkemyksensä ja kokemuksensa tapahtumien tuotannoista avaavat mm. Mäntän kuvataideviikkojen toiminnanjohtaja Tiina Nyrhinen ja Poliittisen valokuvan festivaalia edustavat kuraattorit Anna-Kaisa Rastenberger ja Sanni Seppo. Yleisöjen kohtaamisesta puolestaan puhuu lehtori Riikka Haapalainen Aalto-yliopistosta. Seminaarin osanottajat tapaavat valokuvataiteen tekijöitä ja taidealan kotimaisia toimijoita vieraillessaan Valokuvagalleria Hippolytessä, Saastamoisen säätiössä sekä Valokuvataiteen museossa.

Seminaaripäivien pohdinnoissa ovat tiiviisti mukana mm. Toiminnanjohtaja Pelle Kronestedt Centrum för fotografista sekä johtaja Cian Burke Galleri Formatista Ruotsista, johtaja Beate Cegielska Galleri Imagesta ja Kristine Kern Fotografisk Centeristä Tanskasta, taiteilijat Spessi Hallbjörnsson ja Ingvar Ragnarsson sekä museonjohtaja Hlynur Hallsson Akureyrin taidemuseosta Islannista.

Nordic Reachers -seminaaria ovat tukeneet Pohjoismainen kulttuuripiste sekä Saastamoisen säätiö. Pohjoismainen kulttuuripiste tukee Nordic Reachers -tapaamista lyhytaikaisella verkostotuellaan.