Keskustelutilaisuus merestä la 23.2. klo 14

Viime aikoina meri on ollut suuressa roolissa useiden taiteilijoiden töissä. Hippolyten keskustelutilaisuudessa valokuvataiteilija Lotta Törnroth sekä kirjailija Monika Fagerholm avaavat taiteellista prosessiaan ja keskustelevat suhteestaan mereen.

Jo useiden vuosien ajan Törnroth on käsitellyt taiteessaan merta – sen vaaroja ja katastrofeja, sekä meren fyysisiä ja psykologisia vaikutuksia. Meren lumo vei hänet Grönlantiin, missä jokainen tuntee jonkun, joka on antanut elämänsä merelle. Teoksessa Meri Monika Fagerholm sukeltaa mereen sekä mereen itsessämme. Meri on oma valtakuntansa – mutta myös vaaran ja kuoleman valtakunta. Teos yhdistää alitajuntaisia tekstejä ja kappaleita, haastatteluja, muistoja ja ajatuksia, jotka kaikki liittyvät jollain tavalla mereen. Meri puhuu totta eikä se rauhoitu koskaan. Meri on meri, ei mitään muuta.

Tapahtuma järjestetään englanniksi ja keskustelua moderoi Valokuvagalleria Hippolyten ja Valokuvataiteilijoiden liiton toiminnanjohtaja Henna Harri. Lotta Törnrothin näyttely Imaginary Islands (Kuvitteelliset saaret) on esillä Hippolytessä 1.–24.2.2019. Monika Fagerholmin ja äänitaiteilija Martin Johnsonin yhteisteos Meri (2012) on alun perin Radioateljee-tuotantona syntynyt kuulokuvaessee.

Merestä: Keskustelutilaisuus taiteilija Lotta Törnrothin ja kirjailija Monika Fagerholmin kanssa
Lauantaina 23.2. klo 14-15
Valokuvagalleria Hippolyte

Tapahtuma Facebookissa

kuva: Lotta Törnroth, Labrador Sea meets Kattegat, 2017