Valokuvataiteen myyntikokoelman teoksia saa nyt lainata kirjastokortilla Turussa!

Kuten kirjoja, myös valokuvataidetta voi jatkossa lainata kotiin kirjastokortilla. Vuosina 2019–2020 Taiteen edistämiskeskus toteuttaa yhteistyössä Valokuvataiteilijoiden liiton kanssa kokeilun, jossa pilotoidaan kirjastopalveluiden laajentamista valokuvataiteen lainaamiseen. Kokeilu aloitetaan Turun pääkirjastosta, josta voi 3.4.2019 alkaen lainata kotiin kahdeksan suomalaisen eturivin valokuvataiteilijan teoksia. Kuraattori Pirkko Siitarin valitseman Praxis-kokonaisuuden taiteilijat ovat Elina Brotherus, Marja Helander, Tiina Itkonen, Timo Kelaranta, Natalia Kopkina, Erica Nyholm, Hannele Rantala ja Jari Silomäki.

Lainattavaan kokonaisuuteen kuuluu 24 teosta. Teokset voi hankkia omaksi Valokuvataiteen myyntikokoelmasta verkossa, osoitteessa shop.hippolyte.fi. Myyntikokoelmasta löytyy jokaiselta taiteilijalta myös muita ostetettavissa olevia teoksia, jotka voi ostaa sovittaessa myös osamaksulla.

Valokuvataiteen myyntikokoelma esittelee tuoreita, kiinnostavia ja hykerryttäviä näkökulmia, teoksia ja taiteilijoita nykytaiteesta kiinnostuneille. Valokuvataiteilijoiden liiton ylläpitämä myyntikokoelma on turvallinen ostoalusta, sillä kokoelmaa tekemässä ja valitsemassa ovat alusta loppuun kuvataiteen ammattilaiset. Valokuvataiteilijoiden liitto on edustanut valokuvataiteilijoita ja edistänyt valokuvataidetta Suomessa vuodesta 1988 lähtien, ja liitto ylläpitää Valokuvagalleria Hippolyteä Helsingin Yrjönkadulla.

Kuva: Tiina Itkosen teos Home 5 (2016), on ostettavissa Valokuvataiteen myyntikokoelmasta

Lainaa valokuvataidetta -pilottihanke tekee taiteen lainaamisesta helppoa. Valtakunnallinen malli on tarkoitettu kaikkien kirjastojen käyttöön. Jatkossa myös muita sarjallisesti tuotettuja taidelajeja, esim. mediataidetta, on mahdollista lainata kirjastoista. Hanketta koordinoi läänintaiteilija Hannele Romppanen Taiteen edistämiskeskuksesta.

Lisätietoja: Henna Harri, henna.harri@hippolyte.fi, p. 040 591 0770