Palkinto vuoden 2019 parhaalle valokuvataidekirjalle

Valokuvataiteen museo ja Valokuvataiteilijoiden liitto jakavat Vuoden valokuvataidekirja -palkinnon keväällä 2020 jo kolmatta kertaa. Palkinto myönnetään suomalaiselle tai Suomessa asuvalle valokuvataiteilijalle välillä 1.8.2018–31.12.2019 ilmestyneestä valokuvataidekirjasta. Ansiokkaan valokuvataidekirjan tekijälle myönnettävän palkinnon suuruus on 3 000 euroa. Vuoden 2019 palkinnosta päättää valokuvataiteilija Ulla Jokisalo.

Vuoden valokuvataidekirja -palkinnon päämääränä on kannustaa korkeatasoisten valokuvataidekirjojen tekijöitä sekä herättää yleistä kiinnostusta valokuvataidekirjoja kohtaan. Palkinto nostaa kirjan esiin valokuvataiteen muotona, ja sen tavoitteena on aktivoida mediaa esittelemään ja arvioimaan valokuvataidekirjoja itsenäisinä taideteoksina.

Lue lisää palkinnosta ja osallistu kilpailuun photobookaward.fi

kuva: Vuoden 2018 palkinnon finalistit, Virve Laustela / Suomen Valokuvataiteen Museo