Keskustelu: Ihastuttavan ällöttävä keho la 25.1. klo 15-16

Ihmiskeho ja sen materiaalisuus ovat olleet viime aikoina suuressa roolissa useiden taiteilijoiden teoksissa. Hippolyten keskustelutilaisuudessa valokuvataiteilija Karina-Sirkku Kurz avaa taiteellista työskentelyään, suhdettaan ihmiskehoon ja esteettiseen kirurgiaan. Keskusteluparina on taiteilijaprofessori Maija Tammi.

Karina-Sirkku Kurzin SUPERNATURE käsittelee kehoa aineellisena ja fyysisenä olentona, jolla on samalla tietoisuus. Galleriassa esillä olevat kuvat leikittelevät fyysisillä aisteillamme ja liikkuvat epämukavuuden ja herkkyyden alueilla. Kurzin teokset neuvottelevat kehon esittämisen ja katsomisen rajoja. Tapahtuma järjestetään suomeksi ja sinne on vapaa pääsy.

Karina-Sirkku Kurzin näyttely SUPERNATURE on esillä Hippolytessä 3.1.–26.1.2020. Kurzin edellinen syömishäiriöitä käsittelevä UNGLEICHGEWICHT (Kehrer Verlag, 2016) voitti Valokuvataiteilijoiden liiton ja Suomen valokuvataiteen museon yhdessä järjestämän Suomen valokuvataidekirjapalkinnon vuonna 2017. Taiteilija ja taiteen tohtori Maija Tammi tutkii niin kirjallisesti kuin valokuvissa ja videoissaan ällötyksen ja kiehtovuuden sekä tieteen ja taiteen rajoja. Tammi on palkittu muun muassa Fotofinlandialla, ja häneltä on ilmestynyt kolme kirjaa.

Ihastuttavan ällöttävä keho
Keskustelutilaisuus taiteilija Karina-Sirkku Kurzin ja taiteilijaprofessori Maija Tammen kanssa
Lauantaina 25.1.2020 klo 15-16
Valokuvagalleria Hippolyte

Tapahtuma Facebookissa

kuva: Karina-Sirkku Kurz, Alien Element, 2019