Näin onnistut näyttelyhaussa!

Valokuvagalleria Hippolyten näyttelyhaku syksyn 2021 ja kevään 2022 näyttelyihin on nyt käynnissä ja jatkuu 31.5.2020 saakka. Hippolytessä on kaksi näyttelytilaa, suurempi Valokuvagalleria Hippolyte, ja pienempi Hippolyte Studio. Näyttelyt valitsee avoimen haun perusteella Valokuvataiteilijoiden liiton 3-5 jäseninen näyttelytoimikunta.  Näyttelyaikoja haetaan sähköisellä lomakkeella ja lisää näyttelyhausta voit lukea täältä.

Mutta kuinka näyttelyhakemus tehdään?
Sähköisen hakulomakkeen liitteenä tulee toimittaa tiivis ja vapaamuotoinen näyttelyhakemus, joka sisältää näyttelysuunnitelman, ansioluetton, kuva- ja tekstinäytteitä sekö kuvia aiemmasta tuotannosta. Näyttelyhakemuksen tarkoitus on vakuuttaa näyttelytoimikunta näyttelyn kiinnostavuudesta, ammattimaisuudesta ja toteuttamiskelpoisuudesta. Muista pohtia omaa motivaatiotasi toteuttaa näyttely juuri nyt ja juuri valitsemassasi tilassa. Haluatko toteuttaa näyttelyn myös ilman rahoitusta ja miten?

Millainen on hyvä hakemus?
Hakemuksesta tulee käydä selvästi ilmi näyttelyn avainkysymys; kuinka näyttely suhteutuu yhteiskuntaan, valokuvan kenttään ja alaan yleisesti? Näyttelysuunnitelma kertoo toimikunnalle mitä, miksi, miten, milloin, kuka ja kenen kanssa näyttely on tarkoitus tehdä. Mielekäs sekä hyvin ja selkeästi toteutettu hakemus on vahvoilla. Hakemuksen kielen tulee olla pääosin yleistajuista ja kuva- ja tekstiesimerkkien selkeitä. Muista karsia tarpeeton! Suunnitelma voi olla myös keskeneräinen, kunhan pääasiat käyvät ilmi hakemuksesta. Yhteystiedot itse näyttelysuunnitelmassa helpottavat näyttelytoimikunnan työskentelyä. Näyttelyhakemusprosessiin voit tutustua täällä.

Onnea hakemuksen tekoon!

kuvat: Milla Talassalo (Karl Ketamo, Figures, joulukuu 2019) &
Eija Mäkivuoti (Sheung Yiu, The Twinkling of an Eye, tammikuu 2020)