Vuoden valokuvataidekirja 2020 -palkinnon finalistit valittu

Valokuvataiteilijoiden liitto ja Suomen valokuvataiteen museo jakavat neljättä kertaa Vuoden valokuvataidekirja -palkinnon. Korkeatasoisia ehdotuksia palkinnon saajaksi tuli määräaikaan mennessä kaiken kaikkiaan 22, joiden joukosta valintalautakunta nimesi viisi finalistia.

Vuoden 2020 Valokuvataidekirja -palkinnon finalistit ovat:

Pauliina Heinänen: Kotimatkalla / På väg hem

Sanna Kannisto: Observing Eye

Maria Lax: Some Kind of Heavenly Fire

Teemu Mäki: Miten olla mies tai nainen tai jotain muuta

Santeri Tuori: Time is No Longer Round

Finalistit valitsi raati johon kuuluivat museonjohtaja Taina Myllyharju, valokuvataiteilija Ari Saarto sekä Vuoden valokuvataidekirja 2018 -palkinnon voittaja, valokuvaaja Filippo Zambon.

Kilpailun voittajan valitsee valokuvataiteilija Nelli Palomäki, ja voittaja julkistetaan 12.4.2021. Ansiokkaan valokuvataidekirjan tekijälle myönnettävän, vuosittaisen palkinnon suuruus on yhteensä 4.000 euroa, 2.000 euroa voittajalle ja jokaiselle finalistille 500 euroa.

Kirjakilpailun finalistien nimeämisen lisäksi raati myönsi kunniamaininnan Arno Rafael Minkkisen vuonna 2019 ilmestyneelle komealle monografialle Minkkinen – Two Hundred Seasons.

Maanantaina 12.4.2021 klo 17 järjestetään yleisölle avoin julkistustilaisuus Zoomissa, jossa kaikki finalistikirjat esitellään ja kilpailun voittaja julkistetaan. Keskustelun juontaa Suomen valokuvataiteen museon johtaja Elina Heikka ja voittajan kanssa on keskustelemassa myös Nelli Palomäki.

Vuoden valokuvataidekirja -palkinnon päämääränä on kannustaa korkeatasoisten valokuvataidekirjojen tekemiseen sekä herättää yleistä kiinnostusta valokuvataidekirjoja kohtaan. Palkinto myönnetään suomalaiselle tai Suomessa asuvalle valokuvataiteilijalle välillä 1.1.2020–31.12.2020 ilmestyneestä valokuvataidekirjasta. Palkinto nostaa esiin kirjaa valokuvataiteen muotona, ja sen tavoitteena on aktivoida mediaa esittelemään ja arvioimaan valokuvataidekirjoja itsenäisinä taideteoksina. 

Tutustu finalistikirjoihin täällä, ja osta kirjoja Valokuvataiteen verkkokaupasta.

Lisätietoja: Henna Harri, Valokuvataiteilijoiden liitto, p. 040 591 0770, henna.harri@hippolyte.fi

www.photobookaward.fi

Vuoden 202o valokuvataidekirjakilpailun finalistit ovat Pauliina Heinänen, Kotimatkalla / På väg hem; Sanna Kannisto, Observing Eye, Maria Lax, Some kind of heavenly fire; Teemu Mäki, Miten olla mies tai nainen tai jotain muuta?; Santeri Tuori, Time Is No Longer Round. Kunniamaininnan kilpailussa sai Arno Rafael Minkkisen teos Minkkinen – Two Hundred Seasons.