KARL HENRIK EDLUND & ØISTEIN SÆTHREN DAHLE: ANNOTATIONS

Annotations tuo yhteen valokuvataiteilijat Karl Henrik Edlundin ja Øistein Sæthren Dahlen. Näyttely on esillä Suomen Tukholman-instituutin galleriassa (Snickarbacken 4, Tukholma) 12.11.–22.12.2021.

Edlundin ja Dahlen näyttelyn teemoina on muisti, materiaalisuus ja menetys. Näyttelyn nimi Annotations viittaa muistinpanoihin: selityksiin, kommentteihin ja viittauksiin. Nimi viittaa myös jonkun alati muuttuvan rekisteröintiin ja siihen, miten itse prosessista tulee osa teoksia. Näyttely on lopputulosta kotiresidenssistä, johon Edlund ja Dahle osallistuivat kesällä 2021. Taiteilijat valittiin residenssiin open call -haun kautta. Projekti järjestettiin Suomen Tukholman-instituutinCentrum för fotografi -organisaation (CFF) ja Valokuvataiteilijoiden liiton välisenä yhteistyönä. Projektin tavoite on lisätä Suomen ja Ruotsin välistä yhteistyötä ja dialogia niin organisaatioiden kuin taiteilijoiden välillä.

Karl Henrik Edlund (s. 1987, Suomi) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut valokuvausta Ruotsissa Nordens Fotoskola -ammattikorkeakoulussa ja elokuvataidetta Göteborgin yliopiston Valand-akatemiassa.  Edlund palkittiin tänä vuonna nuorelle taiteilijalle myönnettävällä Artproof Grant Finland -palkinnolla sekä Tampereen elokuvajuhlilla jaettavalla Kultainen varjo -palkinnolla parhaasta elokuvauksesta. Edlundin seuraava valokuvakirja ilmestyy vuonna 2022 ruotsalaisen Journal-kustantamon julkaisemana. Taiteen edistämiskeskus on tukenut taiteilijan työskentelyä Annotations-näyttelyn osalta.

Øistein Sæthren Dahle (s. 1988, Norja) asuu ja työskentelee Tukholmassa. Hän opiskelee viimeistä vuotta vapaan taiteen maisteriohjelmassa Tromsøn taideakatemiassa. Dahlen ensimmäinen valokuvakirja ilmestyy yhteistyössä Kodoji Press -kustantamon kanssa syksyllä 2021.

Edlund ja Dahle ovat perustaneet yhdessä Mirari-taiteilijakollektiivin ja -residenssin.

Lisätietoja näyttelystä: Hanna Tapio, ohjelmavastaava (taide, design ja kirjallisuus), Suomen-Tukholman instituutti, hanna.tapio(at)finlandsinstitutet.se

 

kuva: Karl Henrik Edlund & Øistein Sæthren Dahle