Empatian arvoinen -keskustelutilaisuus torstaina 12.5.

Empatian arvoinen
Keskustelemassa: Elisa Aaltola

Valokuvagalleria Hippolyte
torstaina 12.5.2022
17:15–18:45

Osana Kukkien tuoksu, Maan kosketus -näyttelyä Dominik Fleischmann on kutsunut Elisa Aaltolan, ympäristöfilosofian ja moraalipsykologian asiantuntijan, keskustelemaan eläinkokeiden eettisistä epäkohdista ja argumentoimaan eläinkokeettoman tulevaisuuden puolesta. Aaltolan puheenvuoro käsittelee hänen empatian aukkoihin liittyvää tutkimustaan sekä ei-inhimillisten eläinten lähestymistä ymmärtävinä, empatian arvoisina yksilöinä. Keskustelutilaisuus tarjoaa mahdollisuuden perehtyä syvemmin näyttelyn herättämiin filosofisiin kysymyksiin ja osallistua keskusteluun kärsimyksestä vapaan tutkimuksen mahdollisuuksista, tarpeellisuudesta ja tärkeydestä.

Elisa Aaltola toimii eläin- ja ympäristöetiikan dosenttina ja tutkijana Turun yliopistossa. Aaltola on julkaissut eläinkysymyksestä 12 kirjaa, muun muassa Häpeä ja rakkaus: ihmiseläinluonto (Into 2019) ja Esseitä eläimistä (Into 2022). Vuonna 2021 hänelle myönnettiin Pro Animalia -palkinto elämäntyöstä eläinten hyväksi.

Tilaisuuden kieli on englanti. Tilaisuus nauhoitetaan dokumentointia varten. Tallenne jaetaan myöhemmin Hippolyten digitaalisissa kanavissa.

kuva: Dominik Fleischmann, Only to live, 2022