Kutsumme taidegallerioita osallistumaan AFS 2023 -festivaaliin

Art Fair Suomi Goes Galleries 2023 on avoimen haun kautta koottu mittava katsaus nykytaiteeseen vuonna 2023.

6.–18.6.2023 toteutettavan festivaalin pääosassa ovat galleriatilat näyttelyineen ja taiteilijoineen. Osanottajat voivat osallistua tapahtumaan jo aiemmin valitulla näyttelyohjelmallaan. Hae mukaan!

AFS Goes Galleries 2023 vastaa kulttuurinnälkään yleisöystävällisellä tavalla. AFS 2023 -viikot lisäävät suuren yleisön tietoisuutta maamme monipuolisesta galleriatoiminnasta ja kuvataidetarjonnasta. Festivaali tuo myös yhteen taiteilijoita, galleristeja, kuraattoreita sekä lehdistön ja instituutioiden edustajia.

Festivaalin sisältö
Näyttelyiden lisäksi viikot tarjoavat gallerioille erinomaisen mahdollisuuden avata taiteilijoiden työskentelyä sekä näyttelyiden teemoja tapahtumilla (esim. keskusteluilla, galleriakierroksilla tai taiteilijatapaamisilla). Tiloissa voi järjestää esimerkiksi performansseja tai konsertteja sekä muuta omaan toimintaan tai näyttelyihin liittyvää ohjelmaa.

Näkyvyys
Festivaali nostaa esiin kotimaiseen kuvataidetaidetarjontaan vahvasti kuuluvat ja sitä rikastuttavat galleriat ja taideyhteisöt. Se tuo ihmiset paikan päälle katsomaan, mitä suomalaisella kuvataidekentällä tapahtuu juuri nyt. Näin myös galleriakenttä piirtyy tarkemmin esiin. Galleriat tarjoavat elinvoimaisia ja kokeilevia kuvataiteen tuotantoja, nostavat esiin taiteellisen uransa eri vaiheissa olevia taiteilijoita.

Festivaalien kotisivuilla esitellään tapahtuman osanottajat, festivaalin ohjelma ja näyttelyt. Sekä festivaalin aikana että sen jälkeen tapahtuman kotisivut, Facebook- ja Instagram-tilit valjastetaan kertomaan helposti ja saavutettavasti osanottajista ja kuvataidetarjonnasta. Pääjärjestäjät ovat vastuussa tiedotusmateriaalin tuottamisesta ja tapahtuman tiedotuksesta, ja tapahtuman yhteisiä avajaisia vietetään kesäkuussa 2023.

Edellisen kerran Art Fair Suomi järjestettiin kesäkuussa 2021, voit tutustua sen ohjelmaan tästä linkistä. Vuonna 2021 festivaalin galleriakierrosvideolla Maimu Brushwood opasti yleisöä galleriakokemuksen äärelle: linkki youtube-videoon.

Osallistuvilta gallerioilta odotamme…
sujuvaa tiedonkulkua omista näyttelyistä ja tapahtumista festivaalin aikana, Art Fair Suomi -logojen ja tiedotusmateriaalin näkyvyyttä gallerian omassa viestinnässä sekä osallistumista yhteisiin suunnittelupalavereihin.

Festivaaliorganisaation puolesta tarjoamme:
Galleriat ovat mukana festivaalin puolesta tehtävässä yleistiedotuksessa ja festivaalin verkkosivuilla. Festivaalin tuottaja organisoi yhteisiä suunnittelu- ja verkostoitumiskokouksia. Festivaaliorganisaatio toteuttaa yhteisen painetun ohjelman.

Mukaantulo festivaaleille on helppoa
Kutsumme tapahtumaan järjestögalleriat, taiteilijavetoiset projektitilat ja yksityiset galleriat avoimen haun kautta. Haku festivaaliin on helppoa: täytä sähköinen hakemus oheisesta linkistä 9.10.2022 mennessä.

Esittele hakemuksessa gallerian profiili. Voit myös kertoa esillä olevasta näyttelystä, teoksista ja niihin liittyvistä tapahtumista. Gallerioiden valinnasta vastaa järjestäjäorganisaatioiden jäsentaiteilijoista koottu työryhmä.

Hakukaavakkeen löydät täältä.

Valinta
Galleriavalinnat tehdään lokakuussa 2022. Valinnasta vastaa järjestäjäorganisaatioiden jäsentaiteilijoista koottu työryhmä.

Osallistumismaksu
Tapahtumaan hakevat ja hyväksytyt galleriat maksavat osallistumismaksun 250 €.

Järjestäjistä
Art Fair Suomi -nykytaidefestivaalia ovat vuodesta 2005 järjestäneet Taiteilijajärjestö MUU ry ja Valokuvataiteilijoiden liitto (VTL). Vuodesta 2020 mukana ovat myös muut kuvataiteilijoiden valtakunnalliset jäsenjärjestöt: Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto.

Lisätietoja: Henna Harri, p. 040 591 0770, henna.harri@hippolyte.fi