Noora Isoeskeli – Temporary Happiness

Valokuvagalleria Hippolyte

17.8.–9.9.2012

Valokuvagalleria Hippolyte

Temporary Happiness, tilapäinen onni, viittaa sekä ihmisen elämän pituuteen, onnellisuuden kestoon että valokuvaukseen itseensä. Valokuva on tallennusväline, jossa hetket ovat yhtä aikaa menetettyjä ja säilöttyjä. Kuvan hetki kertautuu katsomisen kautta, muodostaen aivan oman aikansa. Ajan kuluminen ja elämän eteenpäin pyrkivä liike on hallitsemattomissa ja pyrkimykselläni kuvata sitä haluan nostaa esille kunnioituksen sitä hetkeä kohtaan, jota kulloinkin elämme.

Jokainen meistä luo oman maailmankaikkeutensa tietoisesti tai tiedostamattaan. Oma yksityinen maailmankaikkeus on yhtäaikaa jakamaton ja jaettu. Olen halunnut luoda teoksillani visuaaliseksi vaikeasti tavoitettavia aiheita kuten: kuoleman, onnellisuuden, luonnon tai ajan, elämän, joka vaatii elämistä, eikä pysähdy kuvattavaksi. Nämä ovat kaikille yhteisiä, elämän mittaisia arvoituksia, joiden käsittelyyn valokuva tarjoaa minulle mahdollisuuden. Sen sijaan, että yrittäisin turhaan purkaa auki mahdotonta, haluan tuottaa kuvillani tavan lähestyä sitä. Rakennan kuvieni sisälle oivalluksia, jotka on mahdollista avata katsomisen kautta

Noora Isoeskeli (s.1982) on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemian maalaustaiteen osastolta. Tällä hetkellä hän suorittaa valokuvataiteen kandidaatin ja maisterin tutkintoja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Isoeskelin työt liikkuvat huumorin ja vakavuuden, iloisen ja synkän rajamailla. Niille yhteistä kautta linjan on havainnon tutkiminen ja sen rakentaminen uudestaan. Isoeskelin töitä on nähty aikaisemmin sekä ryhmä- että yksityisnäyttelyissä, joista viimeisin on Napa galleriassa kesällä 2011 esillä ollut Sata yritystä piirtää David Lynch.

Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto ja Printservice Oy. Näyttelyn avajaisia on tukenut Lammin Sahti Oy.

Lisätietoja ja pressikuvia:
Petronella Grönroos, näyttelykoordinaattori / Valokuvagalleria Hippolyte
09-612 33 44, etunimi.sukunimi@hippolyte.fi