29.11.–22.12.2013, Hippolyte Vintage

HIPPOLYTE STUDIO
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), 00120 Helsinki, +358 9 612 33 44, www.hippolyte.fi
Avoinna: ti-pe 12-17, la-su 12-16

 29.11.–22.12.2013
HIPPOLYTE VINTAGE 

 

Vintagella tarkoitetaan vedoksia, jotka ovat peräisin samalta ajalta tai ainakin hyvin läheltä kuvanottoaikaa. Termiä käytetään erityisesti vanhojen valokuvien kaupankäynnin yhteydessä. Vintage on hyödyllinen termi muistuttamaan valokuvan esineluonteesta ja valokuvan materiaalisesta historiasta.”  –Elina Heikka

Hippolyte Studiossa avautuu marraskuun lopussa vintage-teemainen joulunäyttely, jonka on kuratoinut Suomen valokuvataiteen museon johtaja Elina Heikka. Näyttelyn painopisteenä ovat keräilijöiden arvostamat, taiteilijoiden itsensä vedostamat analogiset vedokset sekä uniikkikappaleet.

Suurin osa näyttelyn teoksista on kuvattu ja vedostettu 1980- ja 90-luvuilla, mutta joukossa on mukana myös vanhempia otoksia. Teosten ikä ja niiden ajalliset kerrokset onkin helppo havaita kuvista. Kokonaisuutena esillä oleva valikoima on kuitenkin uusi ja tuore.

Esillä olevat alkuperäisvedokset ovat säilyneet valokuvaajien yksityisarkistoissa. Näyttely avaa yleisölle harvinaislaatuisen mahdollisuuden tutustua niihin sekä hankkia varhaista suomalaista valokuvataidetta, jota ei usein ole tarjolla.

Näyttelyssä on esillä ja hankittavana yhteensä 22 teosta viideltätoista tunnetulta suomalaiselta valokuvataiteilijalta: Kristoffer Albrecht, Stefan Bremer, Pira Cousin, Henrik Duncker, Taneli Eskola, Veli Granö, Ben Kaila, Kapa, Ulla Paakkunainen, Saku Paasilahti, Antero Takala, Pekka Turunen, Sakari Viika, Magi Viljanen ja Petri Virtanen.

 

Boris Sundelin in his living room.

 Henrik Duncker, Boris Sundelin, Intiankatu 20, 1990. Kromogeeninen värivedos 38 x 46,5 cm.

Eskola_Georg Otsin aukio

Taneli Eskola, Georg Otsin aukio, Tallinna 1980. Hopeagelatiinivedos 23,5 x 35 cm.