31.1.-23.2.2014, Noora Geagea, Watch Me

VALOKUVAGALLERIA HIPPOLYTE
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), 00120 Helsinki, +358 9 612 33 44, www.hippolyte.fi
Avoinna: ti–pe 12–17, la–su 12–16

NOORA GEAGEA
Watch me
31.1.–23.2.2014

Noora Geagean Watch Me -näyttely Hippolyte Studiossa on osa laajempaa taiteellista kokonaisuutta, jonka puitteissa Geagea tutkii performatiivisuutta liikkuvan kuvan, maalauksen ja valokuvan keinoin. Hänen ideanaan on viedä kameralla taltiomaansa esittävää taidetta maalin avulla eteenpäin vielä sen jälkeen kun kuvaustapahtuma on ohi. Watch Me -näyttely jatkaa Geagean yhteistyötä tanssitaiteilija Natasha Lommin kanssa. Geagea on kuvannut Lommin tanssia, maalannut öljyväreillä kuvien päälle ja lopulta valokuvannut maalatut kuvat.

”Kun valokuva on edessäni työhuoneellä alkaa toinen, aikakäsitykseltään erilainen prosessi työstämisessä. Maalatessa voi tapahtua mitä vain, se on hienovaraista, härskiä ja tärkeää. Haen fyysisyyttä, rytmiä ja hengittävyyttä niin itse maalausprosessista kuin lopullisista teoksistakin. Valokuvan päälle syntyy maalista uusi pinta ja materiaalisuus fyysisen tekemiseni kautta. Valokuvan ottamisen hetkellisyys ja maalausprosessin vilpitön epätietoisuus niin ajan kuin maalin olemisen kanssa luo suoran yhteyden, vapauden ja itsenäisyyden tunteen jota vaalin.”

Helsingissä vuonna 1981 syntynyt Noora Geagea on suorittanut valokuvauksen maisteritutkinnon (MA) Lontoon University of the Artsissa (LCF) vuonna 2009. Hänen teoksiaan on ollut yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Helsingissä ja Lontoossa. Geagean viimeisin tanssilyhytelokuva Match Me (2012) kutsuttiin Lontoossa pidetyille Moving Image London -taidemessuille lokakuussa 2013.

 

Pressikuva_Geagea_Figure_in_White

 (kuva: Noora Geagea, Figure in White, 2014)