The Bill Burns Show – Keskustelutilaisuuksia 14.8. ja 22.8.2014

Valokuvagalleria Hippolytessä järjestetään osana The Bill Burns Show’ta kaksi keskustelutilaisuutta

Torstaina 14.8.2014 klo 17
The Veblen Good

The Bill Burns Show -näyttelystä keskustelemassa Bill Burns, Taru Elfving ja Marja-Terttu Kivirinta.
Keskustelu englanniksi.

The Bill Burns Show casts a critical eye on the conditions of production as well as the catalogue of art history. The exhibition asks a question that has no answer: “What do we long for?” Mainly, its bent is anthropological with leanings toward clan (artists, dealers) or tribe (collectors, curators, museums). The work intends to shed light on a set of social and economic relations within the art world that usually go unspoken. ” – Bill Burns

Facebook-tapahtuma

Bill Burns on kanadalainen taiteilija, jonka teoksia on ollut esillä MoMA:ssa, Stedelijk-museossa Amsterdamissa, Seoul Museum of Artissa Koreassa, ICA:ssa Lontoossa sekä KW:ssa Berliinissä. The Bill Burns Show on Valokuvagalleria Hippolyten ja Saaren kartanon vuonna 2013 alkaneen yhteistyön toinen näyttely. Burns työskenteli Koneen Säätiön ylläpitämässä taiteilija- ja tutkijaresidenssissä vuonna 2012.

FT Taru Elfving on Framen ohjelmapäällikkö ja vastaa keskuksen tapahtumatuotannosta, asiantuntijavierailuista ja yhteistyöhankkeista. Elfving on toiminut aiemmin HIAP ry:n ohjelmajohtajana, Contemporary Art Archipelagon taiteellisena johtajana sekä vapaana kuraattorina ja tutkijana Lontoossa.

FT Marja-Terttu Kivirinta on kriitikko ja tietokirjailija. Kivirinta on työskennellyt kulttuuritoimittajana Helsingin Sanomissa ja freelance-kriitikkona. Lisäksi hän on julkaissut kirjoja ja toiminut näyttelykuraattorina.

 

Perjantaina 22.8.2014 klo 17
Taiteilija vallassa

Paneelissa keskustelemassa Kati Kivinen, Jani Ruscica ja Satu-Minna Suorajärvi. Moderoijana Jussi Koitela.
Keskustelu suomeksi.

”Taiteilija vallassa -keskustelutilaisuus keskittyy taiteilijoiden valtaan taidekentällä ja yhteiskunnassa. Suomessa kuvataiteilijat ovat järjestäytyneet laajalti taiteilijajärjestöihin ja yhdistyksiin, joiden kautta he käyttävät valtaa taidekenttään ja laajemmin yhteiskuntaan. Taiteilijalla on valtaa myös työnsä kautta: taide tuottaa arvostuksia ja arvomaailmoja. Mitä valta on taiteilijoille ja miten sitä käytetään? Minkälaisia rakenteita ja arvoja taiteilijat ovat luoneet taidekentälle ja yhteiskuntaan?” – Jussi Koitela

Facebook-tapahtuma

Kati Kivinen on taidehistorioitsija ja kuraattori. Kivinen on työskennellyt amanuenssina Nykytaiteen museo Kiasmassa vuodesta 2003. Aiemmin hän on toiminut myös AV-arkin taiteellisena johtajana sekä nykytaiteen ja kuratoinnin luennoitsijana muun muassa Aalto-yliopistossa, Taideyliopistossa sekä Helsingin yliopistossa. Kivinen on kansainvälisen nykytaiteen kuraattoreiden organisaation IKT:n hallituksen jäsen.

Jussi Koitela on Helsingissä asuva kuraattori ja kuvataiteilija. Hän on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta kuvataiteilijaksi keväällä 2010 ja opiskelee parhaillaan Kuvataideakatemian Praxis  – Taiteen ja esittämiskäytäntöjen maisteriohjelmassa. Kuraattorina hän on viime aikoina keskittynyt pohtimaan taiteilijoiden reaktioita talousdiskursseihin. Tällä hetkellä hän mm. työskentelee taiteen ja politiikan suhteisiin liittyvissä julkaisuprojekteissa sekä kuratoi ohjelmakokonaisuutta liittyen Manifesta 10 On Board -projektiin.

Jani Ruscica on mediataiteilija, jonka teoksia on esitetty kansainvälisillä filmifestivaaleilla sekä New Yorkin Modernin taiteen museossa, Lontoon Tate Modernissa ja Pariisin Pompidou-keskuksessa. Ruscica on opiskellut Chelsea College of Art and Designissa Lontoossa ja Kuvataideakatemiassa.

Satu-Minna Suorajärvi on kuvanveistäjä ja Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtaja kaudella 2014–2015. Suorajärvi on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2008. Toiselta ammatiltaan hän on lääkäri.

 

Tervetuloa!

 

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), 00120 HELSINKI
p. 09 612 3344, info@hippolyte.fi