7.–30.8.2015 Merja Hannikainen, The Waterfall

Kaksikanavainen videoinstallaatio “The Waterfall” kertoo matkasta Kravicen vesiputouksille Herzegovinassa. Eletyt kokemukset tallentuvat muistoiksi ja rakentuvat edelleen kerrotuiksi tarinoiksi. “The Waterfall” -teos viittaa tähän prosessiin, esittäen narratiivin sekä autenttisena, henkilökohtaisena ja yhtenäisenä, että kollektiivisena, rakennettuna ja näyttelijän tulkitsemana. Teoksen esiintyjä on Serbiassa syntynyt, Berliinissä asuva ja työskentelevä näyttelijä Vernesa Berbo.

“Yhdistin teoksessa kolme eri kokemusta ja tarinaa, ja siksi sen suhde tekijyyteen ja autenttisuuteen ei ole yksioikoinen. Olen myös kiinnostunut esiintyjän työstä ja toimijuudesta. Näyttelijällä on ammatillinen suhde kameraan ja kuvaustilanteisiin, mutta henkilökohtainen tulkinta esittämästään materiaalista.“ – Merja Hannikainen

Merja Hannikainen (s. 1982) opiskeli valokuvausta Lahden ammattikorkeakoulussa ja valmistui taiteen maisteriksi Berliinin taideyliopisto UdK:n Art in Context –ohjelmasta vuonna 2014. Hannikainen suorittaa mediataiteen ja kokeellisen elokuvan jatko-opintoja UdK:ssa.

7.–30.8.2015
MERJA HANNIKAINEN
The Waterfall

HIPPOLYTE STUDIO
Yrjönkatu 8–10 sisäpiha, 00120 Helsinki
+358 9 612 3344, www.hippolyte.fi
Avoinna: ti–pe 12–17, la–su 12–16