Matthew Cowan jatkaa Hippolyten ja Saaren kartanon näyttely-yhteistyötä huhtikuussa

Matthew Cowanin para field notes jatkaa Hippolyten ja Saaren kartanon näyttely-yhteistyötä 6.–22.4.2018.

Matthew Cowanin teokset näyttäytyvät meille nykyhetkessä kevään korvalla, mutta näyttelyn keskellä ovat iänikuiset tavat ja kansanuskomukset. Cowanin para field notes lähestyy ajatuksia jotka muokkaavat käsityksiämme maaseudusta, johon hänen historiaan, kansanperinteeseen, maatalouteen ja biologiaan pohjautuvat teoksensa tarjoavat kuvitteellisen näkymän. Kokonaisuuteen kuuluu installaatioita, valokuvia ja videoita sekä kokoelma Tavastilan kotiseutumuseosta Mietoisista lainattuja esineitä jotka kaikki yhdistyvät tämän päivän maaseudusta ja -taloudesta tuttuihin asioihin.

Matthew Cowan (s. Uusi-Seelanti) on Berliinissä ja Helsingissä toimiva kuvataiteilija, joka työskentelee Eurooppalaisen kansanperinteen ja tapojen parissa. Hänen teoksensa käsittelevät outoutta joka liittyy vanhojen perinteiden ja tapojen säilymiseen nykymaailmassa.

Matthew Cowanin näyttely on jo kuudes Valokuvagalleria Hippolyten ja Koneen Säätiön ylläpitämän Saaren kartanon residenssin yhteistyönäyttelyiden sarjassa. Hän työskenteli Mynämäellä sijaitsevassa Saaren kartanossa ensin vuonna 2013, uudelleen 2015 ja syksystä 2016 kevääseen 2017 hän oli kartanon kutsutaiteilijana.

Lue lisää Matthew Cowanista ja tutustu Saaren kartanoon.