Matthew Cowans ”para field notes” är en fortsättning på samarbetet mellan Hippolyte och Saari gård

Matthew Cowans para field notes som behandlar folkseder och traditioner är en fortsättning på samarbetet mellan Hippolyte och Saari gårds residens.

Matthew Cowans utställning para field notes visar sig vara i nutiden, på våren, även om den kretsar kring gamla seder och vidskeplighet. Utställningen närmar sig en mängd tankesätt som formar vår uppfattning om landsbygden genom att visa upp en fantasisamling av verk inom historia, folkloristik, jordbruk och biologi. Utställningen består av installationer, fotografier och videoverk, som visar oss mytologier och finskt djurliv. Den innehåller också föremål från Tavastila hembygdsmuseum i Mietois, kombinerat med detaljer från vår samtida landsbygd.

Matthew Cowan (född i Nya Zeeland) är en bildkonstnär verksam i Berlin och Helsingfors. Hans arbete kretsar kring traditionella europeiska folkseder och leker med det underliga i populariteten hos urgamla folkseder i dagens värld. Utställningen para field notes är den sjätte i raden av utställningssamarbeten mellan Fotogalleri Hippolyte och Saari gårds residens som upprätthålls i Virmo (Mynämäki) av Konestiftelsen. Matthew Cowan arbetade på Saari-residenset första gången 2013, sedan 2015 och på nytt som inbjuden konstnär från hösten 2016 till våren 2017.

Läs mer om Matthew Cowan och lär dig mer om Saari-residenset (på engelska).