Uusi näyttelykonsepti Hippolyte Korjaamo tuo valokuvataiteen sisällöt Töölöön

Ensimmäinen näyttely pohtii tekijyyden kysymyksiä sekä kuvan tuottamisen merkitystä tässä ajassa

Valokuvataiteilijoiden liitto ja Kulttuuritehdas Korjaamo avaavat yhteistyössä perjantaina 17.1.2020 klo 16.00 uuden näyttelytilan Korjaamon toimitilaan Helsingin Töölöön. Hippolyte Korjaamon näyttelyohjelmassa painopiste on valokuvan esittämisellä.  Ensimmäisen näyttelyvuoden aikana tullaan näkemään eturivin valokuvataiteilijoita, valokuvataidetta ryhmänä pohtivia nuoria tekijöitä ja yksittäisten taiteilijoiden näyttelyitä.

Yhteistyö Kulttuuritehdas Korjaamon kanssa monimuotoistaa Valokuvataiteilijoiden liiton näyttelytoimintaa. Samalla Hippolyte Korjaamon näyttelyt avaavat mahdollisuuden tuoda valokuvataide ja -taiteilijat uuden yleisön tietoisuuteen. Korjaamolle yhteistyö tarjoaa ajankohtaista ja ammattitaitoisesti tuotettua kuvataidetta. Valokuvataiteilijoiden liitto on ylläpitänyt nyt Yrjönkadulla toimivaa Valokuvagalleria Hippolyteä vuodesta 1978 saakka ja sen toiminta jatkuu ennallaan.

Hippolyte Korjaamo täydentää osaltaan Töölön vuoden 2020 valokuvataiteen keskittymää, sillä samaan aikaan Töölön kirjastossa yleisölle avautuu mahdollisuus lainata kahdeksan suomalaisen valokuvataiteilijan teoksia kotiinsa. Taiteen edistämiskeskuksen ja Helsingin kaupunginkirjaston kanssa yhteistyössä tuotettu Lainaa valokuvataidetta -palvelu tuo kirjastoon yhteensä 24 valokuvataideteosta, jotka ovat lisäksi ostettavissa Valokuvataiteen myyntikokoelmasta verkossa, shop.hippolyte.fi.

Polku-kokonaisuuden tarkoituksena on lisätä valokuvataiteen saavutettavuutta ja rikastuttaa paikallista kulttuuritarjontaa. Taiteilijat ja teokset kokonaisuuteen on kuratoinut valokuvaaja, kirjailija Hanna Weselius. Hippolyte Korjaamon näyttelyohjelman avaava Polku-näyttely esittelee tarkemmin Weseliuksen kuratoiman kokonaisuuden taiteilijat Lina JelanskinUlla JokisalonJussi KivenHeli RekulanAura SaarikoskenNoora SandgreninHeidi Strengellin ja Otto-Ville Väätäisen.

Lainaa valokuvataidetta avautuu Töölön kirjaston Mika Waltari -salissa (Topeliuksenkatu 6, Helsinki) perjantaina 17.1.2020 klo 15. Avajaisissa puhuvat Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Paula Tuovinen, Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar ja Valokuvataiteilijoiden liiton puheenjohtaja Joonas Ahlava. Kirjastolta siirrytään klo 16 juhlistamaan Hippolyte Korjaamon avajaisia Kulttuuritehdas Korjaamolle (Töölönkatu 51 a-b, Helsinki). Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita avajaisiin.

 

Lisätietoja:
Lainaa valokuvataidetta Helmetin sivuilla
Lainaa valokuvataidetta Facebookissa
Valokuvataiteen myyntikokoelma verkossa, shop.hippolyte.fi
Polku Hippolyte Korjaamolla
Polku-näyttely Facebookissa

Valokuvataiteilijoiden liitto ry
Toiminnanjohtaja
Henna Harri
henna.harri@hippolyte.fi, 040 591 0770
www.hippolyte.fi
shop.hippolyte.fi

 kuva: Noora Sandgren, To compose – To decompose (microbes, 6 days), 2018