Photobooks from Finlandin Sanomalehtiautomaatti kutsuu lukijoita Kulttuuritehdas Korjaamolle!

PBFF (Photobooks from Finland) -yhteisö on kutsunut yhdeksän Suomessa toimivaa taiteilijaa ja taiteilijaryhmää hyödyntämään sanomalehtiformaatin mahdollisuuksia julkaisualustana. Itsenäiset sanomalehdet julkaistaan kahden viikon välein sanomalehtiautomaatissa, Kulttuuritehdas Korjaamon pihapiirissä, Helsingissä. Niin valokuvia, tekstiä, maalauksia kuin veistoksia esitteleviä lehtiä on mahdollista hankkia automaatista ympärivuorokautisesti elo-joulukuun 2020 välisenä aikana.

Ensimmäinen julkaisu on Tekla Inari by Rooftop Press On helpompi kuvitella maailmanloppu (Kysymyksiä 2020). Julkaisua on mahdollista ostaa neljän euron (4 €) hintaan 20.8.–2.9.2020 välisenä aikana. Runollinen teos pohtii ihmisten ja asioiden, paikkojen ja tapahtumien monitahoisia suhteita uusliberalistisessa, loputtoman minispektaakkelin kyllästämässä yhteiskunnassa. Valokuvan ja kaunokirjallisuuden keinoin se osallistuu vieraantumista, rakkautta, kehon politiikkaa, kaupunkisuunnittelua, täysin näkösällä piileksivää rakenteellista eriarvoisuutta ja ihmisten välisen kommunikaation tuskallista rajallisuutta koskeviin keskusteluihin. Meditatiivisessa kokonaisuudessa kertoja havainnoi kanssaolioitaan lämmöllä ja empatialla.

 

Tekla Inari on Aalto-yliopistosta valmistunut helsinkiläinen taiteilija, joka käyttää ilmaisuvälineinä tekstiä ja valokuvaa. Hänen kollaasimaiset, fiktiivistä dokumentarismia edustavat teoksensa ottavat henkilökohtaisten narratiivien kautta kantaa yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Kuvat ja kaunokirjalliset tekstit käyvät teoksissa vuoropuhelua ja kietoutuvat yhteen. Inari on julkaissut aiemmin kaksi monitaiteista, runo- ja nykyvalokuvateoksen välillä liikkuvaa kirjaa: Perintö/Legacy (Aalto ARTS Books, 2015) ja Siniset vuodet / Blue Years (Kosmos, 2017).

Rooftop Press on voittoa tavoittelematon kustantamo, jonka tarkoituksena on tutkia julkaisutoimintaa taiteellisen työskentelyn muotona ja julkaisuja nykytaiteen esitystiloina. Toiminnalla tuetaan taiteilijoiden edellytyksiä löytää julkaisemisen mahdollisuudet omassa ilmaisussaan. Rooftop Press pitää yllä mikropaino Vallilan risopajaa sekä järjestää vuodesta 2012 saakka taiteilijakirja tapahtumaa Bookies.

PBFF on vuonna 2014 perustettu yhteisö, joka tunnetaan lähtökohdastaan edistää suomalaista ja/tai Suomessa tehtyä valokuvataidekirjallisuutta arkistoimalla ja esittelemällä sitä kansallisesti ja kansainvälisesti (mm. Fotobok Festival Oslo 2016, Unseen Amsterdam 2015). Vuonna 2018 PBFF -yhteisö julkaisi ensimmäisen kustanteensa fin.land.. Siihen liittyvä näyttely oli esillä Suomen valokuvataiteen museossa, Helsingissä.

Sanomalehtiautomaatti -hanke on toteutettu Taiteen edistämiskeskuksen tuella sekä yhteistyössä Valokuvataiteilijoiden liitto ry:n ja Kulttuuritehdas Korjaamon kanssa. 

Lisätietoja:
Toni Vallasjoki, 040 5099 580
Tuomas Linna, 040 8471 375

photobooksfromfinland@gmail.com
photobooksfromfinland.fi


PBFF Sanomalehtiautomaatti

20.8.–31.12.2020
Kulttuuritehdas Korjaamo

kuvat: Rooftop Press & Photobooks from Finland