Korpijaakon Saarnan paikka sunnuntaina 18.10. klo 14-15!

”Ihminen minussa kysyy, kuinka maa malttaa olla pursuamatta esiin kun asvaltti jättää ilmaraon jalkakäytävän reunaan.”
– ote Lotta Djupsundin tekstistä Kolmas merisaarna

Kastehelmi Korpijaakon performatiivisessa teoksessa Saarnan paikka (Time and Place for a Sermon) haetaan vaihtoehtoja perinteiselle saarnamuodolle ja etsitään uusia kommunikaation mahdollisuuksia. Ilmastonmuutokseen, biodiversiteetin heikkenemiseen ja moniin muihin muuttuvan maailman huoliin liittyvä puhe saatetaan usein kokea saarnaavana ja syyllistävänä. Teos etsii tapoja kääntää saarnaamiseen arkikielessä liitetyt mielleyhtymät päälaelleen. Saarnan paikka -teokseen ei liity kristillistä vakaumusta, vaan saarnaa lähestytään teoksessa yleisemmin puhumisen ja tapahtumisen muotona.

Teos on koettavissa 18.10. klo 14-15 Valokuvagalleria Hippolyten Studio-tilassa (Huom. pieneen tilaan mahtuu kerrallaan max. 7 henkeä. Suositamme kasvomaskin käyttöä) sekä Instagram Livessä tililtä @hippolytegallery. Sään salliessa esityksen ääni on kuultavissa myös kaupunkitilassa gallerian ulkopuolella. Tarkempi lokaatio ilmoitetaan myöhemmin.

 

Saarnan paikka koostuu saarnaamiselle rakennetusta tilasta sekä lyhyistä esityksistä, joiden muoto vaihtelee puheen, performanssin, monologin ja runonlausunnan välimaastossa. Myös yleisö voi halutessaan saarnata lyhyesti teoksen aikana.

 

Su 18.10 kuullaan suomeksi viisi esitystä:
Milla Martikainen: 15 minuuttia ei-minkään tekemisestä
Tekla Inari: Kysymysten saarna
Lotta Djupsund: Kolmas merisaarna
Petra Vehviläinen: Turritopsis Dohrnii – Esitelmä kuolemasta ja kuolemattomuudesta
Kastehelmi Korpijaakko: Muistiinpanoja ruohosta, juurista ja kontrollin historiasta

 

Saarnan paikka -teoksen esityksiin liittyvät teemat ovat läsnä Korpijaakon Tauko-näyttelyssä pienen risograph-tekniikalla painetun julkaisun tekstikatkelmissa. Saarnan paikka on toteutettu aiemmin Galleria Lapinlahdessa vuonna 2018 sekä Harakan saarella kesällä 2020 osana Island Rehearsals -performanssisarjaa. Tauko Hippolyte Studiossa on esillä 25.10.2020 saakka.

 

Korpijaakko on helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka työskentely nojautuu valokuvaan ja tilallisiin kokonaisuuksiin sekä esitystaiteen käytäntöihin. Suremisen rituaalit, ekologinen syyllisyys, vähäeleisyys ja vaatimattomuus ovat Korpijaakon taiteellisen työskentelyn ytimessä. wwww.kastehelmikorpijaakko.com

 

Saarnan paikka (Time and Place for a Sermon)
Aika: sunnuntai 18.10.2020 klo 14-15
Paikka: Valokuvagalleria Hippolyte, Yrjönkatu 8-10 (sisäpiha), 00120 Helsinki

 

OHJEET TURVALLISEEN VIERAILUUN
Valokuvagalleria Hippolytessä kiinnitämme hygieniaan ja siisteyteen erityistä huomiota kaikissa tiloissa. Seuraamme valtioneuvoston virallisia ohjeita ja toimimme yleisön ja henkilökunnan hyvinvoinnin turvaamiseksi vastuullisesti. Jos olet sairas, jää kotiin ja ole tarvittaessa yhteydessä terveydenhuoltoon.
Suositamme kasvomaskin käyttöä. Maskeja on saatavilla gallerialla. Noudata hyvää käsihygieniaa: tule galleriaan puhtain käsin ja pese kädet aina tarvittaessa tai käytä käsidesiä. Yski tai aivasta kyynärtaipeeseen. Älä koske taideteoksiin ja vältä turhaa pintojen koskettelua.

 

SAAVUTETTAVUUS
Valokuvagalleria Hippolyte sijaitsee aivan Helsingin ydinkeskustassa, Yrjönkadun sisäpihalla. Galleriassa on kaksi näyttelytilaa, kirjakauppa ja vastaanotto. Näyttelytiloista suurempaan on sisäpihalta pääosin esteetön kulku, pienempi näyttelytila sijaitsee kolmen portaan päässä galleriatilasta ja kahden portaan päässä vastaanotosta. Vastaanottoon on kulku neljän askelman porrastasanteen kautta.

kuva: Jon-Sebastian Wikström